Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Lode Vereeck blijft bij LDD (Het Belang van Limburg, 8 maart 2012)

08/03/2012 08:36 - Verschenen

Een kwakkel, pure journalistieke kolder." Zo omschrijft Vlaams parlementslid Lode Vereeck (LDD) het artikel in De Standaard dat hij vruchteloos heeft geprobeerd om een plaatsje als onafhankelijke op de Diepenbeekse N-VA-lijst te veroveren.

"Mijn partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker, Diepenbeeks N-VAlijsttrekker Rik Kriekels en ikzelf hadden de betrokken journalist dinsdagavond al duidelijk gemaakt dat zijn informatie absoluut niet klopte", zegt Vereeck. "Toen ik de krant gisterochtend zag, viel ik haast van mijn stoel. Ik dacht dat het 1 april was. Ongelooflijk."

Kartelvorming

Het nieuws over Vereecks zogenaamde overstap moet gekaderd worden in zijn initiatief om zoveel mogelijk partijen in Diepenbeek in één lijst te bundelen. Dat plan deed de professor op 20 januari in onze krant uit de doeken.

"De politieke situatie in mijn dorp is uniek in Vlaanderen: er zijn negen partijen en de burgemeester heeft er geen meerderheid.

Daarom heb ik in januari opgeroepen tot kartelvorming, om een versnippering tegen te gaan want dat is niet goed. En ja, daar zijn gesprekken over geweest. Met alle partijen, zowel aan de linker- als aan de rechterzijde. Maar over een plaats voor mij op die kartellijst, daar is nooit met één woord over gerept."

Rik Kriekels, die op 14 oktober de N-VA-lijst in Diepenbeek trekt, bevestigt: "Dat Lode Vereeck bij de gemeenteraadsverkiezingen op onze lijst zal staan, is absoluut onwaar. We komen op met een pure N-VA-lijst en hebben goede kandidaten. Zo simpel is dat."

LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker waarschuwde in het artikel: "Wie onderhandelt over een overstap, kan in onze partij niet actief blijven."

LDD-parlementairen Jurgen Verstrepen en Peter Reekmans reageerden gisterochtend wel geprikkeld.

"Omdat ze even verrast waren als ikzelf ", zegt Vereeck, die zijn fractie gisteren heeft toegesproken.

"Ik heb hen de fouten in het artikel uitgelegd. De situatie was snel uitgeklaard en de plooien gladgestreken, ook al waren er niet eens plooien."

Over zijn toekomst besluit Vereeck: "Ik blijf bij LDD. Ik ben nog niet bezig met de verkiezingen van 2014. Ik voer nu het mandaat uit dat ik in 2009 van de kiezer heb gekregen."

© 2012 Concentra