Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Lieve Van Ermen start vandaag rechtszaak op tegen Gemeentelijke Holding

08/12/2011 20:36 - Verschenen

Onafhankelijk gemeenteraadslid en oud-senator Lieve Van Ermen zet vandaag haar handtekening onder een klacht tegen de Gemeentelijke Holding. Haar advocaat dient de klacht volgende dinsdag in bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel.


Op de vorige Kalmthoutse gemeenteraadszitting, van 24 november, heeft Van Ermen de gemeenteraad gevraagd om "conform artikel 193 van het gemeentedecreet in rechte te treden tegen de Gemeentelijke Holding nv ter verantwoording voor de geleden verliezen naar aanleiding van het algemeen wanbeleid en de in 2009 aangeboden en beloofde superdividenden van 13%."

De holding heeft onlangs aangekondigd in vrijwillige vereffening te gaan, en het is volgens Van Ermen gezien het negatief eigen vermogen onwaarschijnlijk dat de aandeelhouders hun verliezen zullen kunnen recupereren. Daarom wil ze desnoods de bestuurders van de holding hoofdelijk aansprakelijk stellen, "ondermeer op basis van het niet hanteren van een zorgvuldigheidsprincipe of voorzichtigheidsprincipe".