Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

"Leterme regeert over België als een sfinx in Egypte.”

10/02/2011 17:00 - Persbericht

Tijdens het vragenuurtje in de Kamer is duidelijk geworden dat uittredend premier Leterme (CD&V) zo opgaat in zijn voorlopig ambt, dat hij het overbodig vindt om het Parlement in te lichten over essentiële beleidsopties, zoals de begroting of het uitvoeren van het interprofessioneel akkoord (IPA).

Jean-Marie Dedecker: "De premier van lopende zaken blijft zwijgen als een sfinx, en beweert dat hij dit 'in het belang van het land' doet. Alsof het afschaffen van de democratie ooit in het belang van een volk kan zijn. In Egypte doet Mubarak dat al 30 jaar, en we zien waar hij is beland. Deze regering in lopende zaken matigt zich grondwettelijke rechten aan die ze niet heeft. Ze beslist zonder democratische meerderheid over het geld dat de overheid uit ons aller zakken zal lichten, om toe te geven aan de chantage van de socialistische vakbonden en hun politieke arm, de PS.

Als lammeren

Maar het is niet alleen de weglopende regering van CD&V en Open VLD die hier schuld treft. Alle partijen die op een of andere manier betrokken zijn bij vorige of toekomstige kabinetten zijn medeplichtig, en zwijgen als vermoord. Erger nog, de CD&V-'verkozenen van het volk' zaten  zelfs te applaudisseren voor dit theater van democratische wansmaak.

Jean-Marie Dedecker: "De Kamerleden laten zich in hun Parlement muilkorven, en lopen als lammeren achter hun ministers en partijleiders aan. De Belgische Grondwet wordt onder hun ogen verkracht, zowel inzake de bevoegdheid van een kabinet in lopende zaken, als inzake de macht van de Koning, die met Leterme een één-tweetje opzet om hem nieuwe opdrachten toe te stoppen. Met dat gekonkel hopen ze deze noodregering een zweem van wettelijke grondslag te geven, om de werkelijke onmacht en onbestuurbaarheid van dit land te camoufleren."

Volmacht

Daarom eist LDD dat de regering in lopende zaken aan het Parlement een volmacht vraagt, zodat alle partijen en parlementsleden zich kunnen uitspreken over het kader waarbinnen dit weglopend kabinet nog beslissingen kan en mag nemen. Dat kader zal in de eerste plaats de financiële krijtlijnen moeten omschrijven waarbinnen kan worden beslist. Dat zal dan echt in het belang van het land, en van de bevolking zijn.

 

Reacties op ""Leterme regeert over België als een sfinx in Egypte.”"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*