Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"LDD ziet meer heil in bootcamps voor probleemjongeren" (HLN Online, 20/01/2011)

20/01/2011 18:00 - Verschenen

Lijst Dedecker is het niet eens met het voorstel van sp.a-Kamerlid David Geerts om probleemjongeren naar het leger te sturen, maar blijft wel voorstander van bootcamps met een eigen pedagogische aanpak. Toch stelt de partij "met genoegen vast dat zelfs mandatarissen van sp.a inzien dat probleemjongeren en jonge criminelen op een hardere manier moeten worden aangepakt".

Volgens LDD-Kamerlid Jean-Marie Dedecker is het leger niet geschikt voor heropvoeding van jongeren. "De militairen en officieren hebben daar de kwalificaties niet voor. Bovendien ligt de opdracht van het leger helemaal elders", verduidelijkt hij. "Wat wel nuttig kan zijn is dat oude en leegstaande kazernes worden ingezet om bootcamps in te richten."

Vlaams parlementslid Peter Reeckmans wil dat de Vlaamse overheid ook effectief op zoek gaat naar locaties om "een aangepaste strenge jeugdopvang te organiseren". "In deze bootcamps kan de jeugddelinquentie doelmatig bestreden worden", oordeelt hij.

HLN Online
(belga/ka)

Reacties op ""LDD ziet meer heil in bootcamps voor probleemjongeren" (HLN Online, 20/01/2011)"

Freddy Thybaert
23/01/2011 08:54
Waar komt die rooie nu mee af, hij heeft waarschijnlijk nooit in het leger geweest en weet dus ook niet waarover hij spreekt. Het idee van de bootcaps is van LDD maar wordt nu door de sossen als eigen idee naar voor gebracht. De VRT zet het daarenboven nog eens in de rode verf. Het is te hopen dat ingeval het zover zou komen de sossen geen drilmeesters moeten leveren want een drilmeester moet het verschil tussen rechts en links kennen.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*