Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

LDD vraagt strenge aanpak van ecoterroristen

29/05/2011 20:09 - Persbericht

Voor LDD is het onaanvaardbaar dat vanmiddag in Wetteren een proefterrein van een wetenschappelijk experiment voor gemanipuleerde gewassen is vernield door enkele honderden ecoterroristen. De daders moeten streng worden gestraft en op zijn minst de volledige financiële en wetenschappelijke schade vergoeden die ze hebben aangericht.

Jean-Marie Dedecker, voorzitter: "Deze Taliban van het Groene Geloof moeten absoluut worden gestopt. Het is onbegrijpelijk hoe predikanten van de achterlijkheid hun aangekondigde criminele vandalenstreken konden uitvoeren, ondanks de ruime aanwezigheid van de ordediensten. De proef van alle kennis is het experiment, de enige rechter van de wetenschappelijke waarheid. Het feit dat ecoterroristen deze grondproeven vernietigen is wetenschappelijke waanzin."

Vlaanderen is gidsland

Voor LDD is de terreuractie des te erger omdat België aan de internationale top staat inzake wetenschappelijk onderzoek en toepassing  daarvan op genetische gewassen. Het vernietigen van  proefvelden is daarom een rechtstreekse aanslag op de economische toekomst van Vlaanderen.

Jean-Marie Dedecker: "Vlaanderen stond en staat met geleerden als Marc Van Montagu, Walter Fiers en Jef Schell aan de wieg van de GGO's en de plantengenetica. Wereldwijd waren er in 2007 al 110 miljoen hectare beplant met gewassen waar hun technologie werd op toegepast, waarmee de wereldhonger wordt bestreden. De actie van vandaag is daarom niet alleen een kaakslag voor de hele wetenschap maar ook een bedreiging voor duizenden jobs, voor de vooruitgang in de voedselindustrie, en uiteindelijk voor de voedselvoorziening op onze planeet."

Reacties op "LDD vraagt strenge aanpak van ecoterroristen"

etienne
30/05/2011 23:56
De "groenen" slaan toe!!!
De groene fundamentalisten mogen mee aan tafel zitten met de "maffia" van Belgiƫ en driemaal mee gaan bij de koning en het is hun reeds naar het hoofd gestegen!!!!
Zij vergeten dat, dankzij dit wetenschappelijk onderzoek, de honger uit de wereld kan verholpen worden!!! Maar zoveel IQ hebben zij blijkbaar niet!!!!! Zij (de groenen) zijn de "taliban" van de Westerse beschaving, nu ook op hun bevel de kerncentrales dicht moeten in Duitsland. WIJ mogen in de toekomst gaan werken om onze energiekosten te kunnen betalen!
willy
30/05/2011 23:34
Ik ben blij (als die term in deze van toepassing is) met de vrij unanieme reactie van de politiek. Al moet je de vraag stellen: leuk gekeuvel, maar ondertussen is het resultaat op het veld toch maar dat een door de wet goedgekeurd wetenschappelijk experiment vernield werd.

Gaat er trouwens iemand politiek reageren op wat dhr. Staes, MEP voor Groen!, over dit alles te vertellen had? Als het aan hem ligt krijgen we blijkbaar nog meer van dit soort acties. Mij doet dat op zeer oncomfortabele manier denken aan een tijd toen politiek gedachtengoed via knokploegen op straat bekrachtigd werd. Ik wacht met engelengeduld op de politieker die mij uitlegt waarom ik dit NIET ecofascisme zou moeten noemen...
Met beste groeten,

Willy

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*