Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

LDD Voorzitter ontmoet de Europese leiders van de ECR in Brussel

22/10/2012 10:57 - Persbericht

Voorzitter Jean-Marie Dedecker heeft op 18 oktober 2012, net vóór het begin van de Europese Top, in Brussel deelgenomen  aan de "ECR Leaders meeting".  Op die bijeenkomst had hij ondermeer een gesprek met David Cameron, eerste minister van Groot-Brittannië en met Petr Necas, de premier van Tsjechië.

LDD is sinds 2009 lid van de Europese Conservatieven en Hervormers, the European Conservatives and Reformists Group, een zeer actieve fractie in het Europese Parlement. Onze LDD-verkozene Derk Jan Eppink is niet alleen Europarlementslid voor de ECR, maar ook vicevoorzitter van de fractie.

 

Op de meeting van donderdag werden onder meer de eurocrisis, de concurrentiepositie van de Europese economie, en de toekomst van de ECR familie besproken. Het gezamenlijk persbericht dat de partijleiders uitstuurden is te vinden: http://ecrgroup.eu/wp-content/uploads/2012/10/ECR-LEADERS-SUMMIT-COMMUNIQUE-.pdf.

 

Naast de premiers van Groot-Brittannië en Tsjechië en LDD voorzitter Dedecker namen de volgende partijleiders nog deel aan de conferentie in Brussel: Valdemar Tomasevski (AWPL Partij Litouwen), Roberts Zile (TB/LNNK, Letland), Cristiana Muscardini (CSR, Italië), Fernand Kartheiser (ADR, Luxemburg), Ondrej Dostal (OKS, Slovakije) en Giorgi Tarmagadze (Christelijke Democratische Beweging, Georgië). Anna Fotyga (PiS, Polen) en Joel Voordewind (Christenunie, Nederland) vervingen hun partijleider.