Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

LDD vindt Grenslandhallen bodemloze put (Het Nieuwsblad, 28/06/2011, pagina 54)

28/06/2011 12:01 - Verschenen

LDD is ongerust over de financiële gezondheid van de Grenslandhallen in Hasselt. 'We eisen garanties voor we er meer geld in pompen', zegt Jan Marechal (LDD).

De Grenslandhallen moeten aantonen dat ze levensvatbaar zijn en bijkomende investeringen verdienen.

Volgens LDD Hasselt zijn de interne werking en de financiële toestand van de Grenslandhallen niet transparant genoeg. Daarom eist de partij dat de stad werk maakt van een nieuw reorganisatieplan voor de Grenslandhallen.

'Tijdens de gemeenteraad zal gestemd worden voor een nieuw krediet aan de Grenslandhallen. Er wordt nu weer een kaskrediet gevraagd van 1 miljoen euro', vertelt Jan Marechal (LDD). 'Een pak geld, vooral als je weet dat de stad eerder al borg stond voor 10 miljoen euro. Onlangs werden de verliescijfers nog toegeschreven aan de afschrijving van verschillende investeringen. Ex-voorzitter van de Grenslandhallen Johan Vanmuysen verzekerde ons dat er geen problemen waren met de cashflow. Toch willen ze weer een miljoen om te kunnen blijven werken. Nochtans werd ons in 2008 beloofd dat de Grenslandhallen break-even zouden draaien tegen 2011.'

LDD vraagt een helder herstructureringsplan vooraleer er extra middelen worden toegekend aan de Grenslandhallen. 'Het recente ontslag van vier werknemers is niet voldoende', vindt Marechal. 'We willen garanties voor we nog meer geld uitgeven. De Grenslandhallen moeten aantonen dat ze levensvatbaar zijn en bijkomende investeringen verdienen. Anders wordt het een bodemloze put.' (KSG)

Jan Marechal

Het Nieuwsblad

© 2011 Corelio

Reacties op "LDD vindt Grenslandhallen bodemloze put (Het Nieuwsblad, 28/06/2011, pagina 54)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*