Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

LDD verwijt schepencollege hypocriete houding (Gazet van Antwerpen, 18/04/2011, p15)

18/04/2011 10:02 - Verschenen

Het Gentse schepencollege besliste afgelopen week om 30 à 35 miljoen euro aan middelen weg te halen bij de grootbanken Dexia en KBC uit onvrede met de riante bonussen die beide banken uitkeren aan hun toplui. Volgens LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker was dat op zich een "mooi signaal tegen de bancaire kleptocratie", maar doen leden uit het Gentse schepencollege zelf volop mee aan de "graaicultuur".

"De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet", meent Dedecker. De LDD-voorzitter wijst op de postjes en mandaten van verschillende Gentse schepenen. "Hoeveel trekt bijvoorbeeld de Gentse schepen en OCMW-voorzitter Geert Versnick (Open Vld) als voorzitter van het inhalerige Eandis en als bestuurder bij de monopolist Electrabel? Hoeveel krijgt Daniël Termont (sp.a) naast zijn riante wedde als burgemeester nog als bestuurder van Finiwo, als ondervoorzitter van de raad van bestuurder en als voorzitter van het directiecomité van TMVW, als bestuurder van Fluxys, als voorzitter van de raad van bestuur van Publigas of als ondervoorzitter van het Havenbedrijf?"

Mandatenkampioen

Volgens de LDD-voorzitter is de Gentse schepen van Financiën, Christophe Peeters (Open Vld), zelfs "Belgisch mandatenkampioen". Dedecker daagt daarom alle Gentse mandatarissen uit om al hun wedden en zitpenningen kenbaar te maken.

"Qua graaicultuur kan dit tellen. Het is daarom pijnlijk dat uitgerekend deze Gentenaren uithalen naar Dexia en KBC. De Gentse stropkes trekken graag de strop aan om de nek van iemand anders, maar niet om hun eigen hals."

Gazet van Antwerpen
© 2011 Concentra

Reacties op "LDD verwijt schepencollege hypocriete houding (Gazet van Antwerpen, 18/04/2011, p15)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*