Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

LDD roept op tot een referendum over de provincieraden: STEM BLANCO!

08/09/2012 15:00 - Persbericht

Op een geslaagd congres in Huizingen, Vlaams Brabant, heeft LDD haar nationale maar unieke campagne gelanceerd voor de provincieraadsverkiezingen.  LDD wil van 14 oktober een referendum maken over het nut van dit dure en overbodige bestuursniveau.  Door massaal blanco of ongeldig te stemmen, kunnen kiezers die vinden dat dit bestuursniveau moet worden afgeschaft, écht hun stem laten horen. Die oproep tot blancostem wordt gelanceerd met  een reusachtige vlag van bijna 15 op 3 meter, maar zal ook op affiches in het straatbeeld verschijnen (zie folder hierbij).

Boudewijn Bouckaert, Vlaams parlementslid LDD: "De overheid vraagt voortdurend offers en besparingen van de burgers, maar snijdt nooit in eigen vel. Nochtans liggen de besparingen bij de provinciebesturen voor het rapen. 13 provinciegouverneurs en vice-gouverneurs, 60 gedeputeerden met elk een wagen, chauffeur én kabinet, 687 provincieraadsleden en 17 000 personeelsleden... jaarlijks kosten de provincies ons land meer dan 2 miljard euro. De weinige functionele bevoegdheden van de provincies kunnen perfect worden overgenomen door de gemeenten of de Vlaamse overheid."

Uniek in de geschiedenis
De Schaf ze Af-campagne is uniek in de Belgische politieke geschiedenis. De kiezer kan in dit referendum rechtstreeks zijn mening geven, in een vorm van directe democratie. LDD komt niet op voor de provincieraadsverkiezingen, en kan zich dan volop inzetten om de afschaffing van het provinciale bestuursniveau te realiseren, als dit de wil van de kiezer blijkt.

Iedereen doet mee!
De campagne wordt ook interactief opgezet, en iedere belangstellende van LDD of van buiten de partij kan meewerken om het referendum te doen slagen. Meer informatie is te vinden op de websites www.schafzeaf.be of www.ikstemblanco.be. Ook twitter en facebook worden ingeschakeld om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te overtuigen van de noodzaak om de provincies te doen verdwijnen.