Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

LDD rekent voor de gemeenteraadsverkiezingen 2012 op haar plaatselijke sterke figuren.

04/01/2012 11:02 - Persbericht

In de voorbereiding van de gemeenteraadverkiezingen laat LDD haar bestuursleden en plaatselijke mandatarissen een zekere vrijheid om naar de kiezer te gaan. In sommige gemeenten zal LDD onder de eigen naam van LDD opkomen, in andere op kartellijsten, gemeentelijke of stadslijsten, en in zijn eigen streek komt de voorzitter weer op onder de oorspronkelijke naam van "Lijst Dedecker".

Jean-Marie Dedecker: "Wij zijn er ons van bewust dat het voor onze mensen moeilijk wordt om alleen onder de partijnaam LDD (Libertair, Direct, Democratisch) op te komen. Daarom staat het partijbestuur open voor de verscheidene keuzes die de plaatselijke bestuursleden maken om een zetel te halen. Dat kan uiteraard onder LDD-vlag zijn, maar in Oostende en Middelkerke komen wij al zeker op onder de oude naam Lijst Dedecker, wegens de naambekendheid. In andere steden en gemeenten werkt LDD mee aan een stadslijst, een kartel of aan 'gemeentebelangen', die naargelang van de lokale inspiratie een naam kunnen kiezen."

In de komende weken en maanden zullen de lijsten een definitieve naam en vorm krijgen, en zal het partijbestuur ook de knoop van de provinciale verkiezingen doorhakken. Zoals bekend staat de afschaffing van de provincies hoog in het programma van LDD, en is het dus niet evident om aan die provinciale verkiezingen deel te nemen. 

Jean-Marie Dedecker: "Het belangrijkste is dat we als partij de kiezer de kans geven om de bestaande machtskartels te doorbreken. Dat is geen eenvoudige taak, zeker zoals de peilingen er nu voor staan. Maar de verkiezingen zijn pas op het einde van het jaar, en in die tussentijd kunnen zich nog veel mogelijkheden aanbieden."

Reacties op "LDD rekent voor de gemeenteraadsverkiezingen 2012 op haar plaatselijke sterke figuren."

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*