Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

LDD pleit voor afschaffing terrastaks (Het Laatste Nieuws, 22/06/2011, pagina 18)

22/06/2011 14:02 - Verschenen

De Ninoofse LDD pleit voor de afschaffing van de terrastaks. LDD wil dat de handelaars dit jaar vrijgesteld worden van de taks, terwijl er vanaf 2012 een volledige afschaffing moet komen. De maatregel moet een compensatie vormen voor het dreigend inkomensverlies van de handelaars door het rookverbod.

Het zijn LDD-raadslid Arlette Dierickx en onafhankelijke Dirk Souffriau die pleiten voor de maatregel. "Het is algemeen geweten dat het nakende rookverbod hoe dan ook zal leiden tot enerzijds inkomstenderving van de horeca-uitbaters en anderzijds tot bijkomende uitgaven, investeringen in de zaak", aldus Dierickx en Souffriau, die de steun krijgen van LDD-voorzitter Wim Van De Wiele en bevoegd schepen Rudy Corijn (LDD).

Banenverlies

"Eén op zes horecazaken vreest de deuren te moeten sluiten. Driekwart verwacht een aanzienlijke daling van de omzet met meer dan 25 procent. Bijkomend gaat het om een enorm banenverlies in de horeca zelf en de toeleveringsbedrijven. Als gemeenteraadsleden willen wij dan ook ijveren om de horeca-uitbaters een financieel steuntje in de rug te geven. De opbrengst van de terrassen bedraagt circa 15.000 euro per jaar en vormt gezien de omvang van de te innen som een minimale inkomstenbron binnen de budgetten van de stad Ninove. Het is wel duidelijk dat deze voorstellen niets afdoen aan de verplichting tot het aanvragen van de nodige vergunningen."

Dierickx en Souffriau gaan het voorstel komende donderdag aan de gemeenteraad voorleggen.

Marino Verbeken

(VMD)

Het Laatste Nieuws

© 2011 De Persgroep Publishing

Reacties op "LDD pleit voor afschaffing terrastaks (Het Laatste Nieuws, 22/06/2011, pagina 18)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*