Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

LDD partijbestuur zet Jurgen Verstrepen uit de partij

05/06/2012 15:01 - Persbericht

Het partijbestuur van LDD heeft op haar vergadering van vanmiddag besloten om Vlaams Parlementslid Jurgen Verstrepen te schrappen als lid van de partij. Dat gebeurde bij geheime stemming met 12 stemmen vóór en 2 onthoudingen. Voorzitter Jean-Marie Dedecker en Jurgen Verstrepen namen niet deel aan de stemming

Aanleiding is het interview van Verstrepen in Dag Allemaal van 29 mei 2012, en de navolgende artikels in de kranten, waarin hij zowel voorzitter Dedecker persoonlijk scherp aanvalt als beweert dat de partij LDD geen toekomst heeft. Nadat Verstrepen uitvoerig werd gehoord door het nationale partijbestuur, heeft de hoogste bestuursinstantie  met een meerderheid van meer dan drie kwart van de stemmen besloten dat zijn lidmaatschap wordt opgeheven.  

Jean-Marie Dedecker, voorzitter LDD: "Jurgen Verstrepen is een bekwaam parlementslid in de commissie media van het Vlaamse Parlement, maar hij is geen ploegspeler. De laatste publicaties in de pers en zijn recente verklaringen aan de media zijn de spreekwoordelijke druppel. Wij hebben een definitieve streep onder Verstrepen gezet."