Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

LDD: ‘Muyters speelt pingpong met handbal’

28/06/2011 12:58 - Persbericht

Vlaams minister van Sport, Philippe Muyters, zal de topsportschool handbal te Hasselt dan toch niet onmiddellijk sluiten. Ondanks zijn eerdere beweringen kiest hij nu voor uitdoofscenario. Vlaams volksvertegenwoordiger Ulla Werbrouck (LDD) juicht dit toe, maar vindt dit slechts één prille stap in de goede richting.

Twee weken nadat de discussie rond de topsportscholen losbarstte, ondertekende minister Muyters een akkoord over een uitdoofscenario en een alternatief project voor het handbal.

Ulla Werbrouck: "Deze oplossing heb ik zelf voorgesteld tijdens de commissiebesprekingen en in twee resoluties. De discussie in de commissie én het indienen van de resoluties hebben dus wel degelijk resultaat opgeleverd. Teneinde de bestaande expertise te valoriseren is het evenwel een gemiste kans om de 3de graad van de topsportschool handbal niet te behouden."

Werbrouck waarschuwt zowel de minister als de federaties dat er nog veel werk in het verschiet ligt: "Waar ik vooral naar uitkijk, is een beslissing over de andere topsportscholen die één of meer graden moeten opgeven zoals judo en atletiek. Ik pleit er dan ook voor om voor bvb. atletiek een vergelijkbaar scenario als voor het handbal te voorzien. Daarnaast moeten federaties in de mogelijkheid worden gesteld om voldoende aandacht te besteden aan het ontwikkelen van een kwalitatief evenwaardig alternatief naast de bestaande topsportscholen, want alternatieve projecten blijken in de praktijk minstens evenveel topsporters voort te brengen als de topsportscholen."

Uit-aan-uit-aan

Op 7 juni j.l. stuurde minister Muyters een mail naar de ouders van leerlingen waarin hij de definitieve beslissing meedeelde om de topsportschool handbal te sluiten. Een week later, op 14 juni, zei de minister op de radio dat er nog geen beslissing was genomen. Een dag later, op 15 juni, verklaarde de minister in de media dat de beslissing 'in zijn hoofd' al was genomen, maar nog niet definitief was. De daarop volgende dag, beweerde hij in de Commissie Sport van het Vlaams Parlement dat de beslissing voor het handbal wel al definitief was en dat hij de mail verstuurde om 'de ouders geen valse hoop te geven'.

Lode Vereeck, Vlaams fractieleider LDD: "Volgens mij speelt de minister een spelletje ping-pong met de handballers. Op twee weken tijd slaagt hij erin de topsportschool handbal definitief te sluiten,... mogelijks niet te sluiten,... in zijn hoofd te sluiten,... toch definitief te sluiten,... om ze nu geleidelijk af te bouwen. LDD hoopt dat dit nu de echte beslissing is, en er volgende week geen tegengesteld bericht volgt. Dit geping-pong is geen toonbeeld van goed bestuur. Door slechte communicatie zijn onnodige zorgen ontstaan."

Reacties op "LDD: ‘Muyters speelt pingpong met handbal’"

Etienne VINCENT
28/06/2011 14:28
Wat kan je verwachten van een VOKA-bestuurder die zelfs bij zijn eerste aanstelling niet verkozen werd door in zijn ogen "de plebs"; idem voor Lieten uit Zonhoven. Beiden zijn een schande in de politieke mallemolen en niemand die er iets durft aan te doen behalve LDD. Verder aanvallen die onbekwamen.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*