Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

LDD: Moet er nog Lieten zijn?

30/05/2011 17:44 - Persbericht

Vlaams volksvertegenwoordiger Jurgen Verstrepen (LDD) is niet te spreken over de vrijblijvende aankondigingspolitiek van Vlaams minister Lieten. Lieten's aankondiging dat de VRT een derde tv-kanaal krijgt en dat dit een kinder- en jongerenzender wordt, blijkt immers volkomen voorbarig te zijn. Ten gronde is de LDD-mediaspecialist van oordeel dat het creëren van een derde VRT-kanaal financieel niet haalbaar en bovendien niet wenselijk is.

Verstrepen: "Vlaams minister Lieten was blijkbaar eens te meer van oordeel dat ze met niemand rekening hoefde te houden en dat ze de Vlaamse regering en het Vlaams Parlement, evenals tal van  relevante media-actoren, via een aankondiging in HUMO, doorleuk voor voldongen feiten kon plaatsen en daarbij bovendien de Europese 'Omroepmededeling' aan haar laars kon lappen. Na onder meer de beton- en teflonstory is dit de zoveelste onverkwikkelijke episode in een ministerieel mandaat dat stilaan de allures begint aan te nemen van een Guust Flater-verhaal." 

De VRT raamt de kostprijs van het  op te richten derde kanaal op 4 à 4,5 miljoen euro.

Jurgen Verstrepen: "De VRT-raming voor het oprichten van de nieuwe zender is volkomen ongeloofwaardig, als je weet dat de kostprijs op jaarbasis van een serie die op werkdagen wordt uitgezonden al gauw een slordige 7,5 miljoen euro bedraagt. Hoe dan ook, indien alsnog de beslissing zou worden genomen om een derde VRT-zender te creëren, staat deze beslissing haaks op de zware besparingen die de VRT moet doorvoeren."

Het is bovendien volkomen onbegrijpelijk dat er via dit bijkomend kanaal een kinderen- en jongerenzender zou worden uitgebouwd omdat, voor wat betreft deze doelgroep, 'Ketnet' nog steeds de onbetwiste marktleider is.

"Indien er alsnog voor het opstarten een aparte kinderen- en jongerenzender zou worden geopteerd, is de enige logische uitleg die ik kan bedenken het kapot concurreren van de commerciële kinderzenders. Een andere logische uitleg is er immers niet!", besluit Verstrepen.

Reacties op "LDD: Moet er nog Lieten zijn?"

Marc De Smet
31/05/2011 12:54
Ketnet kan perfect Canvas geheel vervangen. De Canvasprogrammatie kan gerust naar Eén, want niet meer Ter Zake sinds het verdwijnen van de beste duidingprogramma's. Duiding is sowieso overbodig geworden want Vlamingen halen hun informatie toch niet meer van de preekstoel.
sansens
30/05/2011 21:59
Niet waar zeker!Wéér flauwe kul en oneindig veel herhalingen en veel geldverspillingen,zijn er geen andere middeltjes om geld te verspillen???
Etienne VINCENT
30/05/2011 19:43
Ingrid "gravin gratis" Lieten heeft dezelfde fouten als haar voor- en roerganger Steve Stevaert. Met miljoenen smijten en denken dat het niks kost - hoewel zij als vastbenoemde bij De Lijn kan en volgens de Wet mag terugkeren - maar gratis bestaat niet, zelfs niet de 250 duizend euro die zij zou klaar hebben liggen voor het vernielde proefproject van de Universiteit Gent. Trouwens waar blijft haar reactie, telkens moet Peeters haar hachje redden : dergelijk "politiek" vrouwmens zoals de meeste linksen kunnen mij gestolen worden. De tijd van "geen rood, geen brood" is voorbij : ga maar eesn in Zonhoven kijken waar zij "woont"! En wat haar "beleid" betreft in verband met de pseudo "openbare zender", haar filosofie is doorkruist van geldgewin en zeker niet van actieve medewerking aan de bevolking : niemand wil een derde zender vermits die tweede enkel dient voor sportreportages wanneer andere (Eén, VT4...) niet aan de bak zouden willen komen.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*