Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

LDD: Maak werk van studie voor werk!

26/08/2011 12:52 - Persbericht

Agoria heeft er deze week nogmaals op gewezen dat het tekort aan technologiestudenten maar blijft aanhouden. Jaarlijks studeert er ruim een kwart studenten te weinig af om aan de vraag op de arbeidsmarkt te voldoen en dit zal er dit jaar niet beter op worden.

LDD-volksvertegenwoordiger en Voorzitter van de Commissie voor Onderwijs en Gelijke Kansen Boudewijn Bouckaert dringt er op aan dat de Vlaamse overheid initiatieven zou nemen naar de ouders en de studenten toe om tot een beter beredeneerde studiekeuze te komen.

LDD heeft samen met de meerderheidspartijen in het Vlaams parlement een resolutie onderschreven, om via een actieplatform een gecoördineerd actieplan op te zetten om het technofobe keuzepatroon om te zetten in een technofiel keuzepatroon. LDD vreest echter dat de concrete realisatie van een dergelijk actieplan een processie van Echternach wordt door oeverloos palaver met de eindeloze reeks van belangengroepen.

Boudewijn Bouckaert: "Professor en associatievoorzitter Oosterlinck stelt voor het inschrijvingsgeld voor ingenieurs af te schaffen en voor andere richtingen te verdubbelen. LDD onderschrijft ten volle deze benadering. LDD heeft reeds eerder voorgesteld het inschrijvingsgeld te diversifiëren naargelang de noden van de arbeidsmarkt, maar dit voorstel werd weggewuifd door de socialisten van alle partijen, de Open VLD incluis."

"Hoog tijd dat de Vlaamse overheid initiatieven neemt naar de studenten toe, zodat zij bij hun studiekeuze drie keer nadenken.", besluit Boudewijn Bouckaert.

Reacties op "LDD: Maak werk van studie voor werk!"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*