Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in de kijker

LDD lanceert nog een referendum

15/03/2011 09:00 - LDD in de kijker

Deinze - Na het referendum over het nieuwe stadhuis, komt er nu misschien ook een volksraadpleging over de aanleg van een ringweg rond de stad.

LDD gaat de volgende maanden handtekeningen inzamelen om het referendum mogelijk te maken. "We zoeken een zo breed mogelijk draagvlak, daarom krijgen de mensen tot 2012 de kans om te tekenen. In het jaar voor de verkiezingen mogen er geen referenda georganiseerd worden, dus er is geen tijdsdruk", zegt voorzitter Ronny Vermeulen van LDD.

De vraag die de Deinzenaren voorgeschoteld krijgen is breedvoerig: moet het stadsbestuur van Deinze, een 'Ringweg rond Deinze' mogelijk maken buiten het centrum van Deinze - Petegem a/d Leie, door een gunstig advies af te leveren aan het Vlaams gewest om zo het mobiliteitsprobleem op te lossen te Deinze? De plannen voor een ring rond Deinze dateren uit de jaren zestig maar werden nooit uitgevoerd. Het tracé van de ringweg werd vorig jaar zelf uit het gewestplan geschrapt. Maar volgens LDD is dit geen probleem: er zou een nieuw tracé uitgetekend kunnen worden.

Het Laatste Nieuws
(GRG)
© 2011 De Persgroep Publishing