Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"LDD laakt "stemvervalsing" in Vlaams Parlement" (Belga, 26/01/2011)

26/01/2011 21:00 - Verschenen

BRUSSEL 26/01 (BELGA) = Bij de stemming over een motie in het Vlaams Parlement heeft een lid van de CD&V-fractie woensdag gestemd zonder aanwezig te zijn. Parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) had het zaakje door en liet de "foutieve" stemming overdoen.

Oppositiepartij LDD laakt de praktijk en roept de oppositiepartijen op om de meerderheidspartijen een maand lang geen stemafspraken te leveren. Peumans merkte op dat CD&V'er Jan Durnez gestemd had, terwijl hij kort ervoor de zaal had verlaten. Blijkbaar had iemand anders van zijn fractie op Durnez' stemknopje geduwd.

LDD'er Peter Reekmans tilde zwaar aan de kwestie. Hij wil de leden van de meerderheid dwingen om bij de stemmingen aanwezig te zijn. Dat kan als de oppositie een tijdlang geen stemafspraken leveren - afspraken waarbij een lid van de oppositie zich op vraag van een afwezig lid van de meerderheid onthoudt om er zo voor te zorgen dat de verhouding tussen meerderheid en oppositie behouden blijft.

"Hier wordt valselijk op stemknopjes geduwd van collega's. Wat hier net gebeurd is, is totaal niet aanvaardbaar. We geven het best een maand geen stemafspraken meer, dan zal de meerderheid moeten mobiliseren om in aantal te zijn", zei Reekmans.

Belga
(KVH - GEJ)

Reacties op ""LDD laakt "stemvervalsing" in Vlaams Parlement" (Belga, 26/01/2011)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*