Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"LDD kiest voor rol als politieke 'Test-Aankoop' " (De Tijd, 18/12/2010, p23)

18/12/2010 15:41 - Verschenen - Partij

Partijraad werkt aan vernieuwing

'Als jonge en kleine partij moet Lijst Dedecker (LDD) de politiek wakker houden. Als een politieke consumentenorganisatie, een politiek Test-Aankoop, moeten we de overheid voortdurend doorlichten en nagaan of elke euro wel goed wordt besteed.' Dat zei Lode Vereeck (foto), de voorzitter van Lijst Dedecker, met het oog op een partijraad die zich vandaag buigt over een inhoudelijke vernieuwing.


'De burger moet waar voor zijn geld krijgen', repeteert Vereeck al eens. 'Zo vinden wij dat er één belastingfactuur moet komen, zodat mensen een duidelijk zicht hebben op de belastingen die ze betalen. We zouden meteen ook grondwettelijk willen verankeren dat het overheidsbeslag niet meer dan 40 procent van het bruto binnenlands product mag bedragen.'

Na de verkiezingsopdoffer van 13 juni, waar LDD met 3,7 procent van de stemmen net niet van de kaart werd geveegd, besliste een moegestreden Jean-Marie Dedecker een stap terug te doen. Vereeck, die de LDD- fractie in het Vlaams Parlement leidt, nam de voorzittershamer over en probeert LDD een nieuwe toekomst te geven, zonder dat alles staat of valt met Jean-Marie Dedecker.

De nieuwe voorzitter gelooft er alvast in, maar dan zal LDD wel ergens voor moeten staan. Vandaar de oefening om de partij een profiel te geven als consumentenorganisatie. Eerder al werden organisatorisch de lijnen uitgezet, zodat de partij die 'top-down' is ontstaan 'bottom-up' kan worden verstevigd en uitgebouwd.

Verkiezingen
Op 22 januari heeft LDD een vernieuwingscongres gepland, waar de organisatorische en inhoudelijke vernieuwing moet worden bekroond met een nieuwe partijnaam. 'Maar als er verkiezingen komen, waarvan ik overtuigd ben, dan wordt het vernieuwingscongres omgeturnd in een verkiezingscongres', zei Vereeck.

De Tijd
(Wim Van De Velden)
© 2010 Mediafin

Reacties op ""LDD kiest voor rol als politieke 'Test-Aankoop' " (De Tijd, 18/12/2010, p23)"

Vernaeve Jozef
01/01/2011 09:07
Het overheidsbeslag moet teruggebracht worden tot zijn essentie namelijk een maximale overhead van 25 % - dwz dat je maar een overheidspersoneelscapaciteit mag hebben van 20 à 25 % van de totale personeelscapaciteit van je ganse staat ( je economie) . Al de rest moet worden geprivatiseerd en fungeren als een echte economische activiteit . Dus dat men eerst begint met de sanering van de politiek en hun hofhouding, daarna de overheid en dan de echte economie en dat men vooral politieke partijen en hun privé clubjes ( vakbonden, vzw's, NGO's, mutualiteiten, sociale secretariaten etc ) opdoekt of dan tenminste laat fungeren zoals ieder ander bedrijf en dan gaan we er nog vlugger uit geraken dan zoals nu de put alsmaar dieper maken voor de onze toekomstige generaties of spelen we het spel mee om via de fanatieke godsdiensten gewoon de oligarchie als macht te bestendigen. Wel dan is het hoge tijd dat we ontwaken en opstaan .

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*