Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

LDD en Groen! schieten plan-De Block af

02/05/2011 17:52 - Verschenen

In de gemeenteraad werd vrijdagavond gedebatteerd over het omstreden voorstel van OCMW-voorzitter Franky De Block. Die wil oudere allochtonen die in het kader van gezinshereniging naar Oostende komen één dag laten werken, zodat ze een federaal minimumpensioen kunnen krijgen.

Jean-Marie Dedecker had tijdens de vorige gemeenteraad een dringende vraag ingediend, maar de meerderheid oordeelde toen dat het onderwerp niet dringend was. Dedecker vindt het idee "pervers" en "een oplichting van het sociale systeem". Hij verwees ook naar de bestaande mogelijkheid om allochtonen die in het kader van gezinshereniging naar België komen terug te sturen. Er werden al 343 verblijfsvergunningen ingetrokken in het kader van deze maatregel. Dedecker vroeg zich af waarom de OCMW-voorzitter hier geen gebruik van maakt. Naast LDD uitten ook Groen! en CD&V kritiek op het voorstel. Wouter De Vriendt (Groen!) verwijt De Block dat hij stemmen wil ronselen op kap van de allochtonen.

Franky De Block die voor het debat naar de gemeenteraad was gekomen, verdedigde zich. "Dit idee werd me aangereikt door de administratie als een technische mogelijkheid. Het was de bedoeling het debat over dit thema aan te zwengelen", aldus De Block. Na aandringen van de oppositie gaf ook burgemeester Vandecasteele zijn mening. "Niemand is voor deze maatregel, maar we moeten ons plan trekken, omdat de hogere overheid niets doet."

Bekijk hier het artikel.

 

Het Laatste Nieuws

© 2011 De Persgroep Publishing

Reacties op "LDD en Groen! schieten plan-De Block af"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*