Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in de kijker

LDD Deinze geeft startschot dubbel referendum

28/07/2011 09:30 - LDD in de kijker

Deinze - LDD geeft startschot dubbel referendum

LDD Deinze heeft gisterenavond het startschot gegeven voor haar referendum. Er worden handtekeningen verzameld voor een ringweg en tegen het slopen van The Philo.

De mensen achter LDD Deinze zien het groots en willen 6.000 handtekeningen verzamelen om een referendum over de twee thema's te organiseren. "Wettelijk hebben we maar 3.000 handtekeningen nodig voor een referendum, maar wij mikken op het dubbele om onze eis zo nog veel meer kracht bij te zetten", zegt Ronny Vermeulen van LDD.

Ringweg

"We schuiven twee thema's naar voor. Vooreerst willen we dat de Deinzenaar zich uitspreekt over de noodzaak om een ringweg rond Deinze aan te leggen. Het huidige mobiliteitsplan heeft echt gefaald. Iedereen die wel eens door Deinze rijdt, heeft al gezien dat je hier meer stilstaat dan ooit voorheen."

"Met nieuwe wijken, extra verkavelingen en drie industriegebieden zal de mobiliteit alleen maar slechter worden. Een ringweg rond Deinze is noodzakelijk. Een tweede item van het referendum wordt het slopen van The Philo. De stad heeft het gebouw gekocht om het te slopen en zo een doorsteek te maken van de Markt naar het Kaandelpark. Ook dat vinden wij niet kunnen en wij willen de mening van de Deinzenaar wel eens weten."

Procedurefouten

LDD wil maar liefst een jaar lang handtekeningen verzamelen en startte gisterenavond op de kermis. "We weten dat we voor de gemeenteraadsverkiezingen niets meer kunnen doen, dus nemen we onze tijd. We willen ook correct werken. Zo willen we vermijden dat ons procedurefouten aangesmeerd worden, zoals GroenRood overkwam toen ze een referendum wilden organiseren over het stadhuis van Deinze", zegt Vermeulen nog.

Net zoals bij de vorige poging om een referendum te organiseren, reageerde het schepencollege gisteren liever niet.

Het Laatste Nieuws
(JSA)
© 2011 De Persgroep Publishing