Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"LDD bevestigt onderhandelingen met Herentse bestuurscoalitie" (Belga, 2/12/2010)

02/12/2010 16:08 - Verschenen

HERENT - Vlaams parlementslid Peter Reekmans (LDD) bevestigt dat zijn partij in Herent aan het onderhandelen is om de huidigebestuurscoalitie uit de problemen te helpen. De ploeg onder leiding van burgemeester Willy Kuijpers beschikt na het vertrek van 2 verkozenen van WIJ niet meer over een meerderheid, terwijl LDD in Herent één raadslid heeft: Jean-Pierre Dekeyser. Hij werd in 2006 verkozen op een LDD-lijst, maar stapte in 2008 over naar Lijst Dedecker

LDD wil volgens Reekmans "Herent uit de patstelling halen en een normaal democratisch verloop van gemeenteraden en bestuur garanderen in de 2 jaar die van deze legislatuur nog resten". Het is evenwel te vroeg om hierover vandaag reeds verklaringen af te leggen. "De onderhandelingen gaan niet over postjes, maar over de eventuele inbreng van LDD in het beleid", aldus Reekmans, die zelf ook aan de onderhandelingen participeert.

Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen in Herent besloten WIJ (10 verkozenen) en sp.a (5) de coalitie verder te zetten. Met 15 op 25 raadsleden beschikten ze over een comfortabele meerderheid. Sinds de verkiezingen beslisten inmiddels reeds 3 WIJ-verkozenen de partij te verlaten waardoor de meerderheid teloor ging.

Tijdens de gemeenteraad van oktober werden met de steun van de oppositie slechts enkele punten goedgekeurd. De coalitie kreeg tijdens de gemeenteraadszitting van vorige week echter de onverwachte steun van de raadsleden Maurice Ellinckx (VB) en Jean-Pierre Dekeyser (LDD) zodat alle agendapunten konden worden goedgekeurd.

(KNS)
© 2010 Corelio

Reacties op ""LDD bevestigt onderhandelingen met Herentse bestuurscoalitie" (Belga, 2/12/2010)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*