Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

LDD becijfert voor u: 137.760 nieuwe illegalen tegen 2020

09/06/2010 11:36 - Persbericht

Staatssecretaris Wathelet verklaarde vandaag dat er in 2010 'amper' 20.000 illegalen geregulariseerd zullen worden, en noemt dit een 'globale aanpak'. Naar eigen zeggen heeft hij ervoor gezorgd dat er 'de komende tien jaar' geen regularisatiecampagne meer moet worden gevoerd.

LDD becijferde voor u dat België met ongewijzigd beleid tegen 2020 een nieuw leger van 137.760 uitgeprocedeerden illegalen zal tellen.

De kiemen voor de volgende regularisatiecampagne zijn al gelegd

De asielaanvragen stegen met 35 % in amper drie jaar tijd, waardoor België dé aantrekkingspool is geworden van de ganse Europese Unie. België ontvangt per hoofd 2 maal zoveel asielzoekers als Nederland, 2,5 als Frankrijk, 3,3 als het Verenigd Koninkrijk, en 6 maal zoveel als Duitsland.

Tegelijk slaagde de regering erin, met Open VLD en CD&V, om het aantal repatriëringen ten opzichte van 2006 te laten dalen met 48 %. De opgesmukte cijfers ten spijt, worden amper 2000 illegalen succesvol naar hun land van herkomst gerepatrieerd. De regering produceert aan de lopende band illegalen en laat betijen...

Jean-Marie Dedecker, voorzitter LDD: "Amper 18 % van de asielzoekers wordt momenteel als vluchteling erkend, ondanks een zeer genereuze interpretatie van de Conventie van Genève. Als Wathelet zegt dat door zijn krachtdadig beleid geen nieuwe regularisatiecampagne meer zal nodig zijn de komende tien jaar, maak ik voor hem graag de berekening: met het huidige gemiddelde van 1400 asielaanvragen per maand zitten we tegen 2020 met een leger van 137.760 nieuwe uitgeprocedeerde illegalen in ons land. Driemaal raden hoe VLD en CD&V deze knoop zullen ontwarren?"

Overheid, respecteer uw wetten!

In amper drie jaar tijd slaagde de regering, met Open VLD en CD&V, erin om 48.527 mensen te regulariseren. Telkens ging het om uitgeprocedeerde illegalen die na het doorlopen van alle procedures een wettelijk bevel hebben om het grondgebied te verlaten. De regering overtreedt massaal de eigen wet en negeert straal het harde werk van haar administratie.

Piet Deslé, lijsttrekker Brussel-Halle-Vilvoorde: "Met het toverwoord 'regularisatie' poogt de regering nu al jarenlang de schadelijke gevolgen van haar gebrek aan daadkracht en haar gebrek aan respect voor de eigen wetten te minimaliseren."

"De regering haalt dit toverwoord van stal telkens ze geconfronteerd wordt met een hinderlijke juridische situatie: bouwovertredingen, fiscale fraude en nu ook uitgeprocedeerde vreemdelingen. De wet wordt omzeild, men 'regulariseert' de situatie, en noemt dit 'beleid'. Dergelijke praktijken zijn een rechtstaat onwaardig. De regering dient de wet en het werk van haar administratie te respecteren."

BGV

LDD wil de autoriteit van een Bevel om het Grondgebied te Verlaten (BGV), dat nu niet meer is dan een 'vodje papier', herstellen. Een uitgeprocedeerde illegaal met BGV mag nooit geregulariseerd worden, maar moet vertrekken, vrijwillig als het kan, gedwongen als het moet.

Met zijn vijf punten actieplan asiel, maakt LDD zich sterk dat het aantal asielaanvragen tegen 2011 met twee derden kan dalen, tot het Europese gemiddelde. Enkel door nu kordaat te sleutelen aan wetgeving en beleid kan verhinderd worden dat er tegen 2020 een nieuwe regularisatiecampagne komt.

Opmerkingen of vragen over dit artikel? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

E-mailadres: *
Boodschap: *
 

Lees hier ons privacybeleid

 

*Verplichte velden