Voor Lijst Dedecker is het nu overduidelijk dat alleen nieuwe verkiezingen het land uit het institutioneel moeras kunnen halen. De mensen geloven de politici niet meer, en op het N-VA congres is duidelijk gebleken dat de huidige meerderheidspartijen mekaar nog minder vertrouwen. Daarom is het hoog tijd dat de schijnregering Leterme 1 verdwijnt, en de kiezers om hun mening wordt gevraagd. Want het is niet alleen de staatshervorming die is geblokkeerd, het federale kabinet Leterme is op geen enkel vlak in staat om een heldere beslissing te nemen, of het nu over asielbeleid gaat, belastingen of lasten, of over de aanpak van de werkloosheid. Terwijl de problemen voor de Vlaamse gezinnen en bedrijven met de dag groter worden.
Vlaamse regering door Belgisch virus aangestoken
Open VLD is er bij monde van voorzitter Somers nu ook in geslaagd om de Belgische besluiteloosheid over te dragen naar de Vlaams regering. Een dag voor de ‘septemberverklaring’ in het Vlaamse Parlement zegt Open VLD het vertrouwen op in de N-VA minister in de Vlaamse regering.
Jurgen Verstrepen, ondervoorzitter LDD: “Wij zijn we bijzonder nieuwsgierig naar de manier waarop Minister-president Peeters morgen in het Vlaamse Parlement zal optreden. Kan hij nog het vertrouwen krijgen van al zijn meerderheidspartijen, nu de verkiezingstrijd volop is losgebarsten en zijn coalitiepartners al vechtend over straat rollen? En zal Peeters een eensgezind standpunt vinden over hoe het verder moet met de staatshervorming? Open VLD leek zeer in zijn nopjes met ‘het meesterwerk’ van de 3 Koninklijke bemiddelaars. Zal Peeters het dan zomaar afschieten? Of wordt de septemberverklaring weer een politiek hoogstandje met halfslachtige standpunten, waar de burger geen enkele boodschap aan heeft?”
Goed bestuur zal ver te zoeken zijn
Voor LDD is het duidelijk dat de federale regering meteen de boeken mag dichtslaan, en dat de Vlaamse regering tot de verkiezingen van juni 2009 veroordeeld is tot slap bestuur, waar men het wel over de ‘cadeautjes’ en de ‘verkiezingssnoepjes’ aan de kiezers akkoord zal geraken, maar waar het ‘Goed Bestuur’ ver te zoeken zal zijn.