Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Kopstukkendebat over rookverbod in café's (Het Nieuwsblad Online, 24/06/2011, pagina 0)

26/06/2011 13:25 - Verschenen

Op maandag 27 juni om 20 uur organiseert LDD in de ridderzaal van het Egmontkasteel aan de Heldenlaan in Zottegem een groot kopstukkendebat over het algemeen rookverbod in café's.

In het panel zitten Jean-Marie Dedecker (LDD), Bruno Tuybens (sp.a), Sarah Smeyers (N-VA), Aleaxander De Croo (Open VLD) en Erik Beunckens van Fedcaf, de federatie van caféhouders.

Het algemeen rookverbod in café's, dat op 1 juli van kracht wordt, levert stof genoeg voor enkele grondige discussies. Het zal gaan over wat de cafe's nu boven het hoofd hangt, wat de café-houders er zelf van vinden en vooral over wat de politieke partijen van plan zijn om de financiële impact op de sector op te vangen of te compenseren.

Volgens LDD zal de invoering van het algemeen rookverbod een ernstige impact hebben op de toekomst van de kleinere café's in de streek. 'Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen becijferde dat 73% van de volkscafé's niet over de financiële slagkracht beschikt om een afgescheiden rookruimte in te richten, temeer omdat 8 op de 10 klanten van dergelijke zaken rokers zijn' geeft Bruno Cheyns van LDD-Zottegem mee.

'Op federaal niveau blijft LDD ervoor pleiten dat het rookverbod versoepelt wordt'.

Het Nieuwsblad

© 2011 Corelio

Reacties op "Kopstukkendebat over rookverbod in café's (Het Nieuwsblad Online, 24/06/2011, pagina 0)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*