Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Klachten over De Lijn stijgen met 244% (Het Laatste Nieuws, 06/04/2011, p17)

06/04/2011 08:37 - Verschenen

In 2010 werden bij de openbare vervoersmaatschappij De Lijn 38.201 klachten ingediend. Dat is een stijging van liefst 39 procent ten opzichte van 2009. In Vlaams-Brabant ging het aantal klachten nog drastischer vooruit: met 244 procent.

Vooral stiptheid, het busaanbod, het gebrek aan informatie en service van het personeel bleken een bron van ergernis. "Ik vind de cijfers ontstellend en schandelijk", zegt Peter Reekmans, Vlaams volksvertegenwoordiger (LDD) en secretaris van de parlementscommissie Mobiliteit.

Winterweer

"De Lijn schuift de verantwoordelijkheid af, maar dat is fout. Want het strenge winterweer duurt al enkele jaren, files zijn er helaas ook al een tijd en het stijgend aantal reizigers heeft ze mee in de hand gewerkt."

Klantvriendelijkheid

"Ik wil ook niet dat De Lijn deze cijfers aangrijpt om te eisen dat de bussen nog meer mogelijkheden krijgen om de verkeerslichten te beïnvloeden. Dat is een slecht systeem."

"De Lijn is straks meer oorzaak van filevorming dan oplossing ervoor. Er moet meer aandacht komen voor klantvriendelijkheid, het aanbod moet optimaal worden aangepast en er moet een einde komen aan lege bussen op de ene lijn en propvolle bussen op de andere. De Lijn moet simpelweg beter gemanaged worden."

Het Laatste Nieuws
(KBH)
© 2011 De Persgroep Publishing

Reacties op "Klachten over De Lijn stijgen met 244% (Het Laatste Nieuws, 06/04/2011, p17)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*