Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Jean Marie Dedecker wil parlementaire onderzoekscommissie

01/04/2014 16:56 - Persbericht

Kamerlid Jean-Marie Dedecker wil dat er een parlementaire onderzoekscommissie wordt opgericht over Electrawinds. Dat zegt hij aan Belga in reactie op het bericht in De Standaard dat de Vlaamse en federale overheid samen 91 miljoen euro verliezen door de financiële problemen van Electrawinds.

Volgens Jean Marie Dedecker moet het parlement onderzoeken welke de betrokkenheid van ministers en intercommunales is. Voorts is er volgens hem ook sprake van misbruik van het systeem van groenestroomcertificaten door de ontbossing van 5.000 hectare natuurgebied.

Tot slot meent Jean-Marie Dedecker dat er sprake is van wanbeheer en megalomanie. De volksvertegenwoordiger vindt dat er serieus onderzoek nodig is naar de rol van de Gimv, de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij FPIM en de Participatiemaatschappij Vlaanderen PMV, maar ook van gemeentelijke, provinciale en andere instellingen. Dat de ontbinding van het parlement voorzien is later deze maand,is voor Jean-Marie Dedecker geen bezwaar: "Ik ben bereid om tijdens de paasvakantie door te werken"

Bron: Belga