Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

I-Cleantech-decreet wordt aangepast (Het Belang van Limburg, 08/04/2011, p5)

08/04/2011 09:25 - Verschenen

BRUSSEL - De Vlaamse meerderheidspartijen gaan het voorstel van decreet rond de oprichting van de vzw I-Cleantech bijsturen om tegemoet te komen aan de kritiek van de Raad van State. Dat zegt sp.a-parlementslid Bart Van Malderen.

Op vraag van LDD-fractieleider Lode Vereeck werd de Raad van State om advies gevraagd over het voorstel van decreet rond de oprichting van de vzw I-Cleantech. De vzw is een idee van Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a) en is bedoeld om de ontwikkeling van schone technologieën te stimuleren.

De Raad van State oordeelt dat de tekst van het decreet in zijn huidige vorm niet door de beugel kan. De Raad van State vraagt een duidelijker definiëring van het begrip cleantech en stelt zich vragen bij de keuze voor een vzw-structuur. Strikt juridisch is er geen probleem met de keuze voor een vzw, maar dan moet de tekst wel een stuk duidelijker zijn over het maatschappelijke doel en de opdracht van de vzw.

Volgens sp.a-parlementslid Van Malderen zal het voorstel van decreet nu aangepast worden
om tegemoet te komen aan de juridische opmerkingen van de Raad van State. De meerderheid had kritiek op het feit dat LDD'er Vereeck aandrong op een advies bij de Raad van State. "Maar dat advies is nu toch een nuttige aanvulling gebleken", geeft Van Malderen toe.

Het Belang van Limburg
(Belga)
© 2011 Concentra

Reacties op "I-Cleantech-decreet wordt aangepast (Het Belang van Limburg, 08/04/2011, p5)"

Etienne VINCENT
15/04/2011 20:08
I-Cleantech-decreet aanpassen is absoluut koren op de molen van profiteuse, gratis madame Zonhoven : opdoeken dat boeltje dat enkel dient om de sossen nog meer stemmen op te leveren in Limburg. Onverantwoord dat na het Advies van de Inspecteur van Financiƫn dit zelfs nog bespreekbaar blijft!

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*