Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Hou de openbare omroep uit de wurggreep van Woestijnvis!

01/02/2011 15:53 - Persbericht

"De VRT heeft groot gelijk  dat het de gesprekken met het productiehuis 'Woestijnvis' voor onbepaalde duur opschort," zegt Jurgen Verstrepen, Vlaams volksvertegenwoordiger LDD (Libertair, Direct, Democratisch).  Verstrepen vindt dit het logisch gevolg van de imperiale strategie die Wouter Vandenhaute aan het voeren is. De verdere samenwerking tussen de VRT en het productiehuis 'Woestijnvis' moet voor LDD bovendien herbekeken worden nadat er uitsluitsel is over het feit of Woestijnvis al dan niet SBS Belgium overneemt.

Verstrepen wijst er op dat hij elke clausule en rechtsregeling geïnventariseerd wil zien bij een potentiële verrekening tussen de VRT en het productiehuis 'Woestijnvis'. Het kan immers niet dat Vlaams belastingsgeld verloren gaat  in het commercieel circuit. Woestijnvis is groot geworden onder de financiële vleugels van de VRT en zou nu als onafhankelijke zender concurreren met zijn voormalige suikeroom.

Verstrepen: "De VRT heeft er met deze beslissing doelbewust voor gekozen om uit zich los te wrikken uit de wurggreep van Woestijnvis, een beslissing die men enkel kan toejuichen. Een openbare omroep mag immers niet de speelbal worden van een privébedrijf, dat grotendeels zijn bestaan te danken heeft aan de openbare omroep, en dat bovendien het overgrote deel van de geïnvesteerde middelen opsoupeert. Voor de VRT is dit een uitgelezen kans om aan te tonen dat het ook zonder het productiehuis 'Woestijnvis' goede televisie kan maken."

Reacties op "Hou de openbare omroep uit de wurggreep van Woestijnvis!"

Jurgen Verstrepen
14/02/2011 15:12
Beste,

Een privébedrijf mag zeker, zeg zelf maar bij voorkeur, vrij ondernemen. Alleen willen we niet dat dit op de kap is van de Vlaamse belastingbetaler. Als Woestijnvis beslist op zichzelf verder te gaan in de vorm van een nieuwe zender, willen we van hetgeen dat de Vlaamse Gemeenschap geïnvesteerd heeft in het productiehuis gecompenseerd zien door middel van een duidelijke inventaris van clausules en rechtsregelingen.

Jurgen Verstrepen
stephan fouquaert
03/02/2011 08:37
Ja en nee,
LDD, staat voor vrij en Libertair, het ondernemerschap, de vrije markt, dus waarom zou dan een commercieel bedrijf niet mogen expanderen en concureren ? Moet Jurgen me toch even uitleggen.

Aan de andere kant heeft Jurgen wel gelijk op financieel gebied, een bedrijf dat groot is geworden met belastingsgeld kan niet zomaar zijn gang gaan zonder enige from van pay back.

Of heb ik dit verkeerd voor ?
lieve
01/02/2011 23:09
naar mijn mening is de kwaliteit en integriteit van de programma's van woestijnvis veel beter dan wat er op vrt 1 vtm of andere zenders getoond wordt. Als belastingbetaler betaal ik liever hiervoor

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*