Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Hasseltse handballers protesteren in sporttenue in Vlaams Parlement (Het Belang van Limburg, 16/06/2011, pagina 0)

16/06/2011 11:09 - Verschenen

Als het van minister Philippe Muyters (N-VA) afhangt, valt binnenkort definitief het doek over de opleiding handbal aan de topsportschool in Hasselt. "De doodsteek voor onze sport", klinkt het teleurgesteld bij de studenten. Bij wijze van protest trekken de Hasseltse handballers donderdag in sporttenue naar het Vlaams Parlement.

"Onze school is hofleverancier voor de nationale topclubs", oppert trainer Martijn Stassen (27), die al vier jaar lang professionele handballers is spe opleidt.

Donderdag trekken de studenten in sporttenue naar het Vlaams parlement, waar de commissie Sport met de minister over de toekomst van de topsportscholen debatteert.

"Een idee van de ouders van de leerlingen", zegt topsportcoördinator Jos Schouterden. "Het is niet onze bedoeling om luidkeels te protesteren, maar de studenten willen duidelijk maken dat ze het niet eens zijn met Muyters' beslissing."

"Klok teruggedraaid"

De Vlaamse Handbal Vereniging werd begin mei al op de hoogte gebracht van het negatieve advies. "Van een debat is echter nooit sprake geweest", zegt secretaris-generaal David Van Dorpe. "De opleiding handbal moest en zou verdwijnen."

"De klok wordt 15 jaar teruggedraaid", treedt voorzitter Luc Tack hem bij. "Het niveauverschil met de buurlanden zal hierdoor alleen maar groter worden."

Ontslag

LDD-fractieleider Lode Vereeck trekt van leer tegen Muyters: "Als de minister zegt dat hij het Blosorapport nog niet gekregen heeft, liegt hij. En een minister die liegt, is zijn ambt onwaardig en moet opstappen".

"Ik heb een mail van de minister aan een ouder wiens kinderen op de Topsportschool Hasselt zitten. Daarin schrijft hij letterlijk dat hij in overleg met Bloso en de federatie heeft ingestemd om een uitdoofscenario op te stellen.

De mail begint met: 'Ik kan begrip en respect opbrengen voor het feit dat u het moeilijk heeft met de beslissing om het topsportschoolproject handbal geleidelijk stop te zetten.' Kan het nog duidelijker?"

Vereeck is ook niet te spreken over Muyters' werkwijze. "Hij had beloofd de evaluatie eerst in het parlement te bespreken, maar de beslissing is al genomen. Ouders en sportfederaties zijn al op de hoogte gebracht, het parlement nog niet. Dat is typisch voor deze Vlaamse regering."

"Geen valse hoop"

De minister zelf zegt dat hij het Bloso-eindrapport nog niet heeft gekregen maar dat de federaties en topsportscholen in februari en maart al op de hoogte zijn gebracht van het tussentijdse rapport dat spreekt over een uitdoofscenario.

De minister geeft toe dat hij geantwoord heeft op mails die verschillende ongeruste ouders van topsportstudenten hem hadden gestuurd.

"Ik wil hen zeker geen valse hoop geven. Want in mijn hoofd heb ik de beslissing al genomen, maar getekend is ze nog niet. Ik wil eerst overleg met de betrokkenen hoe we dit verder moeten afhandelen. En met goede argumenten ben ik altijd te overhalen."

 

Het Belang van Limburg

© 2011 Concentra

Reacties op "Hasseltse handballers protesteren in sporttenue in Vlaams Parlement (Het Belang van Limburg, 16/06/2011, pagina 0)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*