Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"Gretige Dedecker opnieuw voorzitter" (Het Laatste Nieuws, 24/01/2011, p14)

24/01/2011 12:00 - Verschenen

Jean-Marie Dedecker (58) is opnieuw voorzitter van LDD, de partij die hij vier jaar geleden zelf heeft gesticht. Alleen staat LDD niet langer voor Lijst Dedecker, maar voor Libertair, Direct en Democratisch. De baseline is niet langer 'gezond verstand' maar 'vrij en verantwoordelijk'.

Maximale vrijheid, minimale staat, geen betutteling, geen gepamper: dat is wat de partij onder libertair verstaat. En voor wie niet met die vrijheid omkan: strenge sancties. Direct staat voor de ongezouten manier waarop LDD'ers hun ideeën verwoorden. Democratisch noemt de partij zich omdat ze voor volksraadplegingen is, onder meer over de toekomst van België.Met de naamsverandering acht Lode Vereeck zijn taak als voorzitter volbracht. Een opnieuw gretige Jean-Marie Dedecker gaat weer aan het roer staan. Dedecker was na de Vlaamse verkiezingen van 2009 (7,6%) en de federale van 2010 (3,7%) uitgeblust, maar "ik voel het vuur weer branden", zegt hij nu. "Als enige LDD'er in het federale parlement is het nodig dat ik straks weer het gezicht van de partij word, want onvermijdelijk komen er straks verkiezingen. Dan moéten we weer de kiesdrempel halen."

Het Laatste Nieuws
(JS)
© 2011 De Persgroep Publishing

Reacties op ""Gretige Dedecker opnieuw voorzitter" (Het Laatste Nieuws, 24/01/2011, p14)"

ANNIE PINOIE
16/07/2011 12:18
weet niet of bericht van deze morgen doorgekomen is. begin opnieuw. Na het lezen van het artikel van jp rondas moet ik met verbijstering vaststellen dat de vorige ministers de vlamingen monddood en verlamd hebben achtergelaten in 1970 met die grendelwet. Heb ik het goed begrepen dat niemand van de Vlaamse politici ook maar iets kunnen veranderen omdat de Franstaligen alles kunnen blokkeren? Indien dat juist is vind ik dat jullie dit aan de Vlamingen verplicht zijn om dit openbaar moeten maken. Dit is je reinste horror.Moeten jullie dan vechten tegen de bierkaai wetende dat er toch nooit iets zal gerealiseerd worden. BRENG DIT AUB IN DE OPENBAARHEID Waarommogen wij niet weten dat Gaston Eyskens Vlaanderen gemuilkorfd heeft om eerste ministers te mogen leveren? Dat wij opgeofferd werden voor de macht? Heeft het zin dat jullie vechten voor Vlaanderen ? Mijn respect voor jullie, maar dit monster moet vernietigd worden.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*