Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in de kijker

Gerarda Van de Vondel nieuw OCMW-raadslid in Aarschot

13/01/2011 09:00 - LDD in de kijker

LDD-bestuurslid Gerarda Van de Vondel (56) wordt weldra, via opvolging van Nico Creces (VB), OCMW-raadslid in Aarschot. Van de Vondel is lid van LDD sinds de oprichting begin 2007. Ze koos toen voor die partij omdat ze zich volledig herkende in het partijprogramma, en ze zette samen met het Aarschotse bestuursteam de afgelopen jaren mee de nieuwe partij op de kaart.

Van de Vondel reageert verheugd op de opportuniteit om nu in de OCMW-raad te kunnen zetelen, zo zal ze de 2 laatste jaren van deze legislatuur kunnen volmaken en dus nog voldoende tijd hebben om na een korte inwerkperiode de LDD-visie gepast in de raad te verdedigen. Als gewezen horeca-uitbaatster kent Van de Vondel de noden van de gewone Aarschottenaar zeer goed. Jarenlang leerde ze alle lagen van de bevolking kennen, en zo weet ze dat de sociale problematiek ook in Aarschot anno 2011 een cruciaal thema is.

Van de Vondel is van mening dat het OCMW op de juiste momenten de juiste mensen perfect moet verder helpen. Ze wil hierover mee waken als OCMW-raadslid. "Want er zijn in Aarschot zeker nog mensen die de stap naar het OCMW om allerlei redenen niet durven zetten, en zo hun rechten niet ten volle benutten" stelt Van de Vondel. "Anderzijds zal ik pleiten om komaf te maken met ondoorzichtige of niet te verantwoorden steun" benadrukt Van de Vondel, "de problemen van velen zijn groot, het OCMW moet meer dan ooit aan efficiënt beheer doen en de steun laten toekomen aan hén die er het meeste nood aan hebben".

Ook Aarschots LDD-voorzitter Fred De Keyser is tevreden: "Met de intrede van Gerarda Van de Vondel als OCMW-raadslid heeft LDD nu -naast Alain Van den Broeck als gemeenteraadslid- in elke raad een volwaardige afvaardiging, dit garandeert ons voldoende info en zo kunnen we op basis van de feiten een constructieve oppositie verder opbouwen."

Reacties op "Gerarda Van de Vondel nieuw OCMW-raadslid in Aarschot"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*