Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Gemeenterekening jaar te laat voor gemeenteraad (Het Nieuwsblad, 30/03/2011, p65)

30/03/2011 08:48 - Verschenen

Kapelle-op-den-Bos is één van de acht gemeenten in Vlaanderen die hun gemeenterekening voor het dienstjaar 2009 nog niet ter goedkeuring hebben voorgelegd aan de gemeenteraad. Dat antwoordde Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA) op een vraag van Vlaams Parlementslid Peter Reekmans (LDD).

Half februari 2011 waren de rekeningen voor dienstjaar 2009 nog niet goedgekeurd in de gemeenten Horebeke, Lierde, Zingem, Wielsbeke, Malle, Niel, Wellen en Kapelle-op-den-Bos. Geert Bourgeois: 'Het is zeker te betreuren dat acht gemeenten er nog niet in geslaagd zijn om hun gemeenterekening voor te leggen aan de gemeenteraad. Tijdigheid is immers een belangrijk kwalitatief kenmerk van de jaarrekening. Als de jaarrekening niet tijdig wordt vastgesteld, verliest ze aan relevantie', aldus Bourgeois.

Het Nieuwsblad
(jhw)
© 2011 Corelio

Reacties op "Gemeenterekening jaar te laat voor gemeenteraad (Het Nieuwsblad, 30/03/2011, p65)"

Guillaume Plas
31/03/2011 17:53
Geert Bourgeois betreurt het dat de jaarrekeningen nog niet zijn goedgekeurd van het jaar 2009. Weet hij dan niet dat zijn taak als minister met voogdij over de gemeenten erin bestaat erover te waken dat deze goedkeuring tijdig gebeurt en dat hij sancties kan treffen wegens "wanbeheer en nalatigheid"? Tot wat dient deze NV-A minister dan. NV-A bevat zeker niet de A van "ander bestuur" dan de traditionele partijen. Geert Bourgeois is moedig "hij zegt dat hij het wanbeheer maar alleen betreurt.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*