Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Gemeente overweegt afbraak oud magazijn (Het Laatste Nieuws, 01/06/2011, pagina 21)

01/06/2011 11:32 - Verschenen

Het oud gemeentelijk magazijn in de Kerselaarlaan is mogelijk aan de laatste maanden van zijn bestaan toe. Losliggende dakpannen kunnen een gevaar vormen voor voetgangers die voorbij het pand wandelen en daarom besliste de gemeente prijsoffertes bij verschillende afbraakfirma's aan te vragen. Wat er in de plaats zal komen, is nog niet geweten.

Het was gemeenteraadslid David Van Hecke (LDD) die het punt op de gemeenteraad van maandag aanhaalde. "De toestand van het dak is zeer slecht", aldus Van Hecke. "Enkele weken geleden werd ons dorp getroffen door een hevig onweer waardoor het dak van het magazijn momenteel een groot gevaar is voor voorbijgangers. Er werden inmiddels dranghekken geplaatst, maar die staan zo dicht tegen het gebouw dat ze de situatie er niet veiliger op maken. Daarom vraag ik de gemeente in actie te schieten. Het is trouwens al de tweede keer dat ik dit vraag, maar vorige keer vond de burgemeester de situatie niet levensbedreigend."

Burgemeester Leo Peeters (sp.a) zegt dat de gemeente van plan is het magazijn af te breken. "Maar momenteel zitten we nog met een probleem. Het pand wordt nog steeds als opslagruimte gebruikt. Zo wordt de feestverlichting van Unizo er in opgeslagen. Ook in beslag genomen wagens worden tijdelijk daar geplaatst. Zodra we een oplossing gevonden hebben voor dit probleem, kunnen we het gebouw afbreken. Zo dringend is het trouwens niet, want de situatie is niet zo erg als het lijkt. Het is al langer duidelijk dat dit pand vroeg of laat moest verdwijnen. Uiteraard hoopt de gemeente dat het eerder vroeg dan laat zal zijn. Wat er nadien kan komen op deze site, is nog niet geweten."

Dierickx Robby

(RDK)

© 2011 De Persgroep Publishing