Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Geluidsschermen R4 begin 2012 geplaatst (Het Nieuwsblad, 12/04/2011, p52)

12/04/2011 08:57 - Verschenen

Evergem - De al lang beloofde geluidsschermen langs de R4-west tussen de Langebrugsestraat en Elslo worden eind dit jaar of begin 2012 geplaatst. Dat antwoordde Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V), op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Patricia De Waele (LDD).

'De minister bevestigde dat de bouwaanvraag is ingediend op 17 januari 2011. Ze wacht nog op de goedkeuring ervan. Na een milieutechnisch en grondmechanisch onderzoek, kunnen de bouwwerken beginnen voor het einde van dit jaar', vernam De Waele.

Broodroof

Dat is goed nieuws voor de bewoners van de Hagewinde- en Patrijzenstraat. Hun huizen staan op tientallen meters van de druk bereden weg.

Garagist Frank Bauwens ziet de schermen echter als broodroof. Zijn zaak zal na de plaatsing van de schermen niet meer zichtbaar zijn vanop de R4. 'Ik diende bewaar in, maar ik kreeg nog geen reactie. Als mijn bezwaar niet wordt aanvaard, ga ik in beroep', zegt Bauwens vastberaden.

De geluidsschermen worden geplaatst vanaf het kruispunt met de Langerbrugsestraat tot 300 meter voorbij het kruispunt met Elslo. De kosten worden op 3,5 miljoen euro geraamd en volledig betaald door het Agentschap Wegen en Verkeer. 'Minister Crevits bevestigde dat na het bekomen van de bouwvergunning het project zeker wordt gerealiseerd en de timing zal worden gerespecteerd. Ik zal de minister blijven herinneren aan haar belofte', besluit De Waele.

Het Nieuwsblad
(ivh)
© 2011 Corelio

Reacties op "Geluidsschermen R4 begin 2012 geplaatst (Het Nieuwsblad, 12/04/2011, p52)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*