Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"Geautomatiseerde zoutstrooiers laten het afweten" (HLN Online, 28/11/2010)

29/11/2010 09:52 - Verschenen - Mobiliteit - Transport - Peter Reekmans

Sommige geautomatiseerde strooivoertuigen hebben de voorbije dagen niet gefunctioneerd zoals verwacht. De chauffeurs van de strooiwagens moesten het computergestuurde systeem afkoppelen en op de oude vertrouwde manier zout strooien, zo meldt Het Nieuwsblad vandaag.

"Van een tiental strooiwagens in Limburg en Oost-Brabant heeft het gps-systeem voor het automatisch strooien het laten afweten", zegt Vlaams parlementslid Peter Reekmans (LDD). "De chauffeurs moesten het systeem loskoppelen van de oude besturingskast om alsnog te kunnen strooien. Daardoor hebben ze drie uur lang niet kunnen rijden." Reekmans begrijpt niet waarom het nieuwe strooisysteem niet beter werd getest.

"Op het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) wordt bevestigd dat niet alle strooiwagens met de gps-gestuurde technologie konden werken. "Maar het waren er slechts een vijftal. Blijkbaar was er een slecht contact tussen de oude besturingskast van de strooimachine en het nieuwe stuursysteem", zegt Ilse Luypaerts van het Agentschap Wegen en Verkeer. "Het defect had slechts een minimale invloed want nog maar de helft van onze 320 strooiwagens is met de gps-sturing uitgerust. De problemen zijn intussen opgelost."


(belga/ka)

Reacties op ""Geautomatiseerde zoutstrooiers laten het afweten" (HLN Online, 28/11/2010)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*