Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Formateur Di Rupo ondermijnt de kredietwaardigheid van België.

12/07/2011 18:30 - Persbericht

Nu de OESO nog eens de remedies voor de Belgische economie en staatshuishouding op een rijtje zet is het voor LDD duidelijk dat formateur Di Rupo (PS) zo snel mogelijk van zijn opdracht moet worden ontheven, om de toekomst van het land niet in gevaar te brengen. De nota van de formateur staat zo haaks op wat zowel Europa als de internationale organisaties voorstellen voor de Belgische overheid dat de beleggers niet anders kunnen dan nu ook België in het vizier te nemen.

Jean-Marie Dedecker, vooriztter LDD: "Wat de OESO voorstelt spreekt vanzelf en probeert LDD nu al jaren op de agenda te krijgen. Natuurlijk moeten de lasten op arbeid worden verlicht, natuurlijk moet er in de eerste plaats worden bespaard op de overheidsuitgaven, moet de openbare schuld naar beneden,natuurlijk moet er nu meteen drastisch  worden ingegrepen op de arbeidsmarkt en de pensioenen om de vergrijzing op te vangen. Maar het zijn uitgerekend de punten die de Parti Socialiste van Di Rupo ofwel koud afwijst, ofwel in zijn nota op de allerlangste baan wil schuiven. Door die houding blijft de formateur in feite de internationale ratingbureaus tarten, die is er geen enkel signaal dat de Belgische federale regering nu of binnenkort de koe bij de horens zal nemen. Om de kredietwaardigheid van België niet langer te ondermijnen, moet de Koning Di Rupo dus zo snel mogelijk ontlasten van zijn opdracht."

Noodplan voor de vakantie

In afwachting van vervroegde verkiezingen, en om een mogelijke raid van beleggers op de Belgische overheidspapieren op te vangen moet het federale parlement deze zomer nog een noodplan uitwerken om de Belgische kredietwaardigheid versneld op te krikken. Voor LDD is de heldere Europese kritiek op de Belgische sociale, fiscale  en economische mankementen een goede leidraad voor dat noodplan.

Jean-Marie Dedecker: "We moeten meteen klaar staan om ons Belgisch sociaal 'rariteitenarsenaal' in vraag te stellen, zoals de eindeloze uitkeringen voor werklozen, de torenhoge lasten op arbeid, de discriminatie van de arbeiders,  of het verder aansturen op veel te jong gepensioneerden. Het is de enige manier om te voorkomen dat de Europese reeks van 'PIIGS' landen in moeilijkheden, wordt uitgebreid tot de 'BIPIGS' landen, met de B van België op kop. Dat noodplan moet in het federale parlement worden opgesteld omdat de Belgische bevolking alleen daar democratisch is vertegenwoordigd, in scherp contrast tot de huidige regering in lopende zaken."

Reacties op "Formateur Di Rupo ondermijnt de kredietwaardigheid van België."

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*