Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"Einde maken aan bonus bij banken met overheidssteun" (De morgen online, 6 januari 2012)

06/01/2012 14:52 - Verschenen

Volgens Lode Vereeck, Vlaams parlementslid voor oppositiepartij LDD, moet er een wet komen die ervoor zorgt dat banken die van overheidssteun genieten geen bonussen uitkeren aan hun topmanagement. Dat doet hij naar aanleiding van het nieuws dat 'restbank' Dexia nv zijn Belgische personeelsleden een bonus uitkeert, ondanks het rampjaar dat Dexia achter de rug heeft en de staatssteun die de groep moet rechthouden.

Vereeck diende zijn resolutie al in mei vorig jaar een eerste keer in. Nu Dexia alweer "een slecht signaal geeft", vraagt de LDD'er om de resolutie snel goed te keuren. Volgens de resolutie moet de Vlaamse overheid erover te waken dat het topmanagement van bedrijven geen bonussen ontvangt zolang de overheidssteun niet volledig is terugbetaald door de betrokken partijen". De beperking van de bonussen mag weliswaar niet leiden tot een verhoging van de vaste vergoeding.

Federale niveau
Ten tweede moet de Vlaamse regering er via haar vertegenwoordigers in de financiële instellingen voor zorgen dat de niet-uitvoerende bestuurders geen aandelengerelateerde verloning krijgen zolang de overheidssteun niet teruggestort is. Ook moet de Vlaamse regering er bij de federale regering op aandringen het federale juridische kader verder aan te spannen. "Het is immers het federale niveau dat juridisch kan vastleggen wat financiële instellingen al dan niet mogen doen", luidt het.

Bron: belga/sg

Reacties op ""Einde maken aan bonus bij banken met overheidssteun" (De morgen online, 6 januari 2012)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*