Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"Eerst overleg voor ik beslis" (Het Belang van Limburg, 15/06/2011, pagina 5)

15/06/2011 14:42 - Verschenen

Lode Vereeck (LDD) vraagt het ontslag van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters. "Omdat hij liegt over de afschaffing van een aantal sporttakken binnen de topsportscholen", zegt Vereeck. "Belachelijk", reageert de N-VA-minister. "Ik wil overleg voor ik beslis."

Minister Philippe Muyters (foto) zet vanaf 1 september wellicht het mes in enkele opleidingen aan de topsportscholen. Handbal zal verdwijnen, judo en atletiek zullen moeten inbinden. De beslissing is gebaseerd op een evaluatie van Bloso en de VUB. Op Radio 1 zei Muyters gisterochtend dat hij de studie nog niet heeft.

LDD-fractieleider Lode Vereeck trekt van leer tegen Muyters: "Als de minister zegt dat hij het Bloso-rapport nog niet gekregen heeft, liegt hij. En een minister die liegt, is zijn ambt onwaardig en moet opstappen. Ik heb een mail van de minister aan een ouder wiens kinderen op de Topsportschool Hasselt zitten. Daarin schrijft hij letterlijk dat hij in overleg met Bloso en de federatie heeft ingestemd om een uitdoofscenario op te stellen. De mail begint met: 'Ik kan begrip en respect opbrengen voor het feit dat u het moeilijk heeft met de beslissing om het topsportschoolproject handbal geleidelijk stop te zetten.' Kan het nog duidelijker?"

Vereeck is ook niet te spreken over Muyters' werkwijze. "Hij had beloofd de evaluatie eerst in het parlement te bespreken, maar de beslissing is al genomen. Ouders en sportfederaties zijn al op de hoogte gebracht, het parlement nog niet. Dat is typisch voor deze Vlaamse regering."

"Belachelijk"

"Belachelijk", noemt minister Muyters de vraag om zijn ontslag. "Ik heb het Bloso-eindrapport nog niet gekregen. Wel zijn de federaties en topsportscholen in februari-maart al op de hoogte gebracht van het tussentijdse rapport. Dat is negatief en spreekt over een uitdoofscenario."

De minister geeft toe dat hij geantwoord heeft op mails die verschillende ongeruste ouders van topsportstudenten hem hadden gestuurd. "Ik wil hen zeker geen valse hoop geven. Want in mijn hoofd heb ik de beslissing al genomen, maar getekend is ze nog niet. Ik wil eerst overleg met de betrokkenen hoe we dit verder moeten afhandelen. En met goede argumenten ben ik altijd te overhalen."

YL

Het Belang van Limburg

© 2011 Concentra

 

 

Reacties op ""Eerst overleg voor ik beslis" (Het Belang van Limburg, 15/06/2011, pagina 5)"

Etienne VINCENT
16/06/2011 16:58
Het is hoog tijd dat het liegebeest Muyters evenals Lieten, beiden trouwens zonder eerst verkozen geweest te zijn, opstappen : hun fratsen zijn alom bekend en woren absoluut niet gewaardeerd. Bewijzen alom van hun incompetentie!

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*