De ruiters van de Apocalyps galopperen over onze planeet. Een Noord-Koreaanse gek en een Amerikaanse nar ruziën op een nucleaire donderwolk. De orkanen Harvey en Irma zetten Houston en de Caraïben onder water, en de moessonregens zetten Zuidoost-Azië blank.

En ook de discussie over de gevolgen van de klimaatopwarming is terug van nooit weggeweest. Het Armageddon is hier ook niet veraf. Een studie van het Joint Research Centre van de Europese Commissie beweerde onlangs nog dat het aantal hittedoden tegen het einde van deze eeuw zal oplopen tot 152.000. Dit is vijftig keer meer dan vandaag, want dit zijn er nu gemiddeld 'maar' 3.000. Het aantal koudedoden daarentegen zal volgens die oververhitte geesten van de Europese Unie afnemen met 98%; dus van gemiddeld 100 nu naar 2.

Science is for everyone and facts are real, maar catastrofisme is tot nader order nog geen wetenschap.

Ter vergelijking: deze wetenschappelijke cijfers uit 2014: Volgens de US National Center for Health Statistics doodt de koude tweemaal meer Amerikanen dan de hitte. En niet alleen bij de Yankees: The Lancet publiceerde een onderzoek op 74 miljoen doden dat liep van 1985 tot 2012 in 13 landen met verschillende socio-economische achtergronden en diverse klimaatomstandigheden. Het kwam tot het besluit dat 5,4 miljoen overlijdens gerelateerd waren aan de koude en amper 311.000 aan de hitte. Koude is dus 20 keer dodelijker dan warmte, want de koude heeft een veel grotere invloed op ons cardiovasculair en respiratoir systeem dan de warmte.

Waarom zijn de onderzoekers van de EU dan niet begonnen met een vragenrondje bij de huisdokters hier, zou je denken.