Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Derk Jan Eppink: "Guy, kom van uw berg af en debatteer"

19/05/2009 13:38 - Persbericht

Derk Jan Eppink, boegbeeld van Lijst Dedecker (LDD) voor de Europese verkiezing, roept in een open brief Guy Verhofstadt op om de kiezer te geven waar het recht op heeft: een eerlijk debat ten gronde over de Europese uitdaging.

Lees hier de Open Brief aan Guy Verhofstadt

Derk Jan Eppink: "Het valt me op dat Guy Verhofstadt het echte, tegensprekelijke debat mijdt en ontloopt. Hij drukt zijn snor als het gaat over de botsing van argumenten. Hij lanceert voorstellen die hij vervolgens weigert te verdedigen tegenover politieke opponenten. Hij debatteert, maar allleen in China."

Volgens Eppink schilderen de bevriende media Verhofstadt af als een Mozes die op de bergtop staat en die het Beloofde Land ziet.

Eppink: "Het is daarom dat ik voorstel van die berg af te komen en terug te keren tussen de gewone mensen!"

Recht op waarheid

De voorstellen van Verhofstadt zijn verreikend en dienen daarom te worden besproken.

Eppink: "Verhofstadt is voor de invoering van een Europese belasting, voor de vertwintigvoudiging van de EU-begroting, voor de invoering van een Europees leger, voor de toetreding van Turkije en voor een ‘investeringsplan' waarvoor de EU voor 1.000 tot 4.000 miljard euro schulden zou moeten aangaan. Dat laatste bedrag is zoveel als het bruto nationaal produkt van Duitsland en de Benelux-landen bij elkaar.

Daarmee is Verhofstadt de meest radicale Eurofederalist die droomt van een ‘Verenigde Staten van Europa'.

Eppink: "Verhofstadt heeft recht op zijn droom. Maar de kiezers hebben recht op de waarheid."

Interesse in Europese verkiezingen

Net vandaag blijkt uit een onderzoek dat de Belgen een grote interesse hebben voor de  Europese verkiezingen. Zo zegt 54 procent van de Belgen geïnteresseerd of zeer geïnteresseerd te zijn in de Europese verkiezingen. Dat is aanzienlijk meer dan het EU-gemiddelde van 46 procent.

Derk Jan Eppink: "Daarom hebben de Belgische kiezers recht op dat debat. Zeker enkele weken voor de verkiezingen. Dit is voor Verhofstadt niet het moment om zich te verstoppen. Daarom roep ik hem op om te debatteren."