Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Derde zit voor I-Cleantech (De Standaard, 23/06/2011, pagina 4)

23/06/2011 10:23 - Verschenen

De Raad van State moet zich voor een derde keer uitspreken over de plannen van de Vlaamse regering met schone technologie, zoals groene energie of duurzaam transport. Op vraag van de oppositie werd opnieuw de mening van de Raad gevraagd nadat de Vlaamse meerderheid haar plannen al twee keer had aangepast, telkens na vorige negatieve adviezen van de Raad van State en van de Inspectie van Financiën.

De oppositiepartijen LDD en Open VLD noemen de vzw overbodig en wijzen op de gebreken in het voorstel van decreet. De indieners van het voorstel pasten hun tekst al aan om aan de kritiek tegemoet te komen, onder meer door het aantal bestuursmandaten terug te schroeven.

Maar omdat de Raad van State een eerste aanpassing niet ver genoeg vond gaan, is op vraag van LDD'er Lode Vereeck nu ook het oordeel van de Raad gevraagd over de tweede aanpassing. Vlaams parlementslid Bart Van Malderen (SP.A) ergert zich over de 'vertragingsmanoeuvres' van de oppositie en hoopt dat het Vlaams Parlement het decreet nog voor het zomerreces zal goedkeuren.

Volgens Vlaams parlementslid Patricia Ceysens (Open VLD) wordt de vzw een politiek instrument dat door de sector niet is gevraagd.

De Standaard

© 2011 Corelio

Reacties op "Derde zit voor I-Cleantech (De Standaard, 23/06/2011, pagina 4)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*