Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Derde VRT-kanaal te duur en ongewenst (Gazet van Antwerpen, 22/07/2011, pagina 46)

22/07/2011 08:26 - Verschenen

Oppositie hekelt politieke beslissing

In de commissie Media van het Vlaams Parlement is hevig gedebatteerd over de nieuwe beheersovereenkomst van de VRT. Jurgen Verstrepen (LDD) en Bart Tommelein (VLD) hadden bedenkingen bij het derde kanaal dat de VRT krijgt.

Volgens Verstrepen is er geen dossier dat aantoont dat dit wenselijk en betaalbaar is. Tommelein zegt dat minister Lieten zich flink misrekende met de zes miljoen euro extra middelen om nieuwe initiatieven te financieren. "Als het zo goedkoop is om een zender op te starten, ga ik er zelf ook één beginnen." Ander punt van de oppositie was dat de VRT te dominant blijft en de commerciële zenders het leven zuur maakt. Lieten zei dat het pad van de kijkcijfers volledig verlaten werd bij het opstellen van de nieuwe beheersovereenkomst. De VRT concentreert zich nu op wekelijkse of maandelijkse bereikcijfers. Bovendien moet de VRT meer cultuur en kleine sporten brengen.

Guy Van Nieuwenhuysen
Gazet van Antwerpen
© 2011 Concentra

Reacties op "Derde VRT-kanaal te duur en ongewenst (Gazet van Antwerpen, 22/07/2011, pagina 46)"

PLAS Guillaume
22/07/2011 15:31
Een derde kanaal is totale geldverspilling. Vlaanderen heeft geen geld om nieuwe scholen te bouwen en scholen te renoveren, om de versleten bruggen te vervangen en de openbare wegen veilig te maken, geen geld om de gehandicaptenlijst te verkleinen, schulden in plaats van reserves, en toch gaat men miljoenen € verspillen voor een onnodig derde kanaal. Geert Bourgeois gaat 200 miljoen bef uitgeven voor de herdenking van de 1ste wereldoorlog. Wat de Vlaamse politici zelf doen doen ze beter, namelijk verspillen zoals in Brussel en Wallonië.. Vlaanderen gaat het aantal provincale raadsleden verminderen met 54 maar de Walen doen dan toch al beter met 104, maar weer al geen sprake om deze onnodige provincies af te schaffen. Dat is geen sanering of vereenvoudiging van de staatsstructuur, dat is ogenverblinding. In Antwerpen heeft men eerst de gemeenten gefusioneerd en dan opnieuw politici postjes gegeven via de districtsraden. Er is dus niets veranderd, wij blijven de recordhouders van het aantal politici op alle niveaus. Vlaanderen gaat ook premis gevan vanaf de geboorte naast de kinderbijslag. De arme asielzoekers met veel kinderen zullen opteren voor Vlaanderen. In Brussel zullen meer en meer asielzoekers een Nederlandse identiteitskaart vragen alleen om deze premies op te strijken naast het kindergeld of direct in de Vlaamse randgemeenten gaan wonen. Deze premies vereisen ook nieuwe belastingen, dat geld valt niet uit de lucht om deze Vlaamse fantasieën uit te voeren. Vlaanderen is overbevolkt, kinderbijslag zou alleen maar mogen bestaan voor het eerste kind. Als het zou voortgaat met de bevolkingsaangroei wordt Vlaanderen Hong-Kong aan zee.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*