Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Opinies

De muur van de schande en de schaamte

05/01/2009 18:12 - Opinie

"Het recht van de sterkste blijft het sterkste onrecht." Dat stelt Jean-Marie Dedecker in een opiniestuk in De Standaard naar aanleiding van de Israelische inval in Gaza.

Met Kerstmis worden over de ganse wereld vredes- en gezondheidswensen uitgewisseld, maar waar de kribbe staat, kleeft er voor de zoveelste keer bloed aan de klaagmuur en aan de Muur der Schande die de Palestijnse gebieden in een wurggreep houdt. De zoveelste slachtpartij, onder Palestijnse burgers, vrouwen en kinderen in de naam van Jahweh of Allah wordt nu geleid door besneden politici met een versneden wereldbeeld en een gespleten tong.

God als kracht- en inspiratiebron van collectieve en politieke actie is veel meedogenlozer en efficiënter dan het meest dodelijke wapen. De heilige schriften, de Thora en de Koran, worden vandaag gebruikt om elkaars hersenen in te slaan. Hoe meer bloed aan de muur, hoe dieper het geloof. Het festijn van de dode zielen. De enen om het maagdelijke paradijs te bereiken, de anderen om het beloofde land te bevrijden. De god die dit toestaat en voorschrijft is zijn eigen schepping niet waardig.

Zionisme en antisemitisme hebben dezelfde racistische visie, namelijk dat joden en niet-joden natuurlijke tegenstanders zijn die het liefst zoveel en zo ver mogelijk uit elkaar moet worden gehouden. Theodor Herzl, de vader van het zionisme, schreef in zijn dagboek in 1895: 'In het gebied dat ons toegewezen wordt moeten we de grondbezitters onteigenen. Tevens moeten we de arme bevolking naar de andere kant van de grens zien te krijgen'

Gaza is een getto, de grootste openluchtgevangenis ter wereld. Wat een getto betekent moet het joodse volk zeker weten. Anderhalf miljoen mensen zitten er opgesloten op een morzel woestijngrond. Hun enige misdaad is door geboorte tot een ander geloof en etnie te behoren. Ze zijn afhankelijk van de bijstandscultuur, worden uitgehongerd en beroofd van valabele gezondheidszorg, onderwijs en waardigheid.

Vernedering, armoede en machteloosheid zijn de vruchtbaarste woestijngrond voor de wraak. Kinderen worden in Palestina of Israël opgevoed in hun eigen mono-etnische slottoren, gebouwd op hun eigen onverdraagzame geloofsconcepten. Religieuze verschillen en apartheidsdenken worden meegegeven met de moedermelk en groeien uit tot een genetische component.

Palestijnen zijn daarenboven nog de paria's van de islamitische wereld. Ze worden teruggedreven uit Egypte als ze uit Gaza ontsnappen en hebben zelfs geen rechten in hun buurland Libanon, het thuisland van de hypocriete profeet Abou Jaja. Geen recht op werk, geen recht op eigendom en geen recht op nationaliteit.

De ganse wereld tekent het verdrag tegen clusterbommen, maar Israël strooit ze in Libanon uit als paaseieren omdat ze dodelijk efficiënt zijn tegen onschuldige burgers. Het Westen ruimt ze op.

Zonder dat hen enige schuld treft betalen de Palestijnen het gelag voor het Europese gesol met even onschuldige Joodse mensen in de Tweede Wereldoorlog. Ze worden ontheemd en verjaagd door het 'uitverkoren' volk op basis van een fictief Bijbels eigendomsrecht van tweeduizend jaar geleden.

Untermenschen in hun eigen land. Het lafhartige Europa, Amerika en de Verenigde Naties sluiten in versplinterde verontwaardiging hun ogen voor de huidige gruwel wegens een gecultiveerd schuldcomplex door de holocaust.

Israël is een racistische koloniale staat geworden met aan het hoofd een democratisch verkozen oorlogsstoker, of hij nu Olmert heet of Sharon. Norman Finkelstein, auteur van de holocaustindustrie, en de Franse filosoof Alain Badiou, hebben groot gelijk als ze betogen dat sommige Israëli's en Joden, met de holocaust als moreel schild, zelf daders zijn geworden, onschuldige slachtoffers zijn gaan maken, burgers zijn gaan bombarderen en terroriseren. Israël geeft daarmee een vrijbrief en een vals alibi aan islamitische gekken die hun terroristische haat botvieren op onschuldige westerse burgers. De Amerikaanse terreurexpert Robert Pope onderzocht de motieven van 462 zelfmoordterroristen. De woede over de westerse Midden-Oostenpolitiek was voor de fanaten hun voornaamste motief.

Israël, met het beste leger ter wereld en de meest efficiënte geheime dienst, de Mossad, kon heel selectief de amateuristische Palestijnse rakettenwerpers in de Gaza uitgeschakeld hebben. Maar de huidige orgie van geweld gaat om een morbide nummertje spierballenrollen in functie van de nakende parlementsverkiezingen, en een weerwraak voor de half mislukte raid op Libanon. Dit loont electoraal, net zoals de provocatie op de Tempelberg door de gewezen premier Ariël Sharon. Het regime verkoos daarom een buitenproportionele slachting aan te richten onder de bevolking van de Gazastrook om de macht van Hamas te breken, zowat de enige democratische gekozen regering in de islamitische wereld.

Willem Oltmans, Nederlands journalist in Oorlog, over helden en antihelden, verwoordt het zo:

"Wanneer tijdens de Duitse bezetting een sabotagedaad was verricht, knalden de SS'ers een aantal willekeurige burgers neer. Kinderen, die naar school fietsten, zagen de slachtoffers als afschrikwekkend voorbeeld langs de kant van de weg liggen. Natuurlijk zijn er verschillen tussen de legers van Hitler en die van Bush en Sharon. Maar er zijn ook duidelijke overeenkomsten, zoals de Amerikaanse piloten die blockbusters op Afghaanse trouwpartijen mieteren of Israëliërs, die niet op eenden maar op Palestijnse vrijheidstrijders jacht maken. Israël houdt letterlijk huis in de bezette gebieden, zoals de SS dat hier tijdens de bezetting deed."

Het Westen zou met een economische boycot Israël kunnen dwingen tot het opheffen van het apartheidregime net zoals het met Zuid-Afrika gedaan heeft. Obama zou toch moeten weten wat racisme en apartheid betekenen.

Zestig jaar lang wordt de wereld gegijzeld door religieus fanatisme, cynische westerse wereldleiders en een vals schuldgevoel. Israël is de regisseur en de producent van dit drama.

Het verrechtvaardigt geenszins de terreurdaden van Hamas en Hezbollah, die even heftig veroordeeld en bestreden moeten worden. Hun weerzinwekkende terreurdaden hebben zelfs een omgekeerd effect voor de Palestijnse burgers die daardoor het verdiende medelijden van het Westen verliezen en een excuus verlenen voor de verdere joodse onderdrukking.

Maar het recht van de sterkste blijft het sterkste onrecht.


(C) Jean Marie Dedecker, voorzitter LDD

De Standaard, 5 januari 2009