Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

De Lijn rekent op 9.000 reizigers voor nieuwe tramlijn (Het Laatste Nieuws, 28/05/2011, pagina 39)

29/05/2011 15:27 - Verschenen

De Lijn Vlaams-Brabant laat momenteel een studie uitvoeren om na te gaan of een tramverbinding tussen Ninove en Brussel 'levensvatbaar' is. De Lijn verwacht dat op werkdagen gemiddeld 9.370 pendelaars per dag gebruik zouden maken van zo'n tramverbinding.

Dat blijkt uit de gegevens die parlementslid Patricia De Waele (LDD) kreeg na een parlementaire vraag aan Vlaams minister Hilde Crevits. De vraag kwam er op het initiatief van de Ninoofse LDD-afdeling. "De resultaten van de voorbereidende studie zullen ten vroegste pas in 2013 bekend zijn. Pas daarna kan er beslist worden of er effectief ook een tramverbinding kan komen, langs welk traject die zal lopen en wat de tijdswinst kan zijn", aldus de Ninoofse LDD-voorzitter Wim Van De Wiele.

Het project baart de LDD evenwel zorgen. "Als we er van uitgaan dat deze cijfers realistisch zijn, dan moet er een pak bijkomende parkeergelegenheid komen aan de tramstatie in Ninove. Bovendien vrezen we ook een halvering van de capaciteit van de Brusselse Steenweg."

 

Reacties op "De Lijn rekent op 9.000 reizigers voor nieuwe tramlijn (Het Laatste Nieuws, 28/05/2011, pagina 39)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*