Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

De Lijn laat geld nog steeds rollen

Openbare vervoersmaatschappij De Lijn kondigde onlangs aan alle bushaltepalen te zullen vervangen. In plaats van de huidige stalen exemplaren zouden er lichtere en meer duurzame, aluminium palen komen. Die palen zouden dan de nieuwe halteborden, de netplannen (plattegrond met bustraject) en de dienstregelingen dragen. Op die borden zou elke buslijn een aparte kleur krijgen die dan ook terugkomt op het bestemmingsbord bovenaan op de bus.

Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans (LDD) interpelleerde Vlaams minister van Mobiliteit Crevits over de idee van De Lijn. Zo wilde hij weten welk totaalbudget voor de installatie van die nieuwe palen noodzakelijk is. 1.250.000 euro, zo gaf de minister aan, voor 30.000 haltepalen die De Lijn in eigen beheer plaatst. De vervanging van de haltepalen verkeert momenteel in de fase van offertevraag en zal verlopen met een raamcontract over een periode van drie jaar, maximaal 2 maal te verlengen met een jaar. Daarnaast worden momenteel reeds voor een totaalbedrag van 615.000 euro 40.000 halteborden vervangen; dit project zou tegen medio 2011 volledig uitgerold moeten zijn. Reekmans vroeg ook wanneer de kleurcode waarvan sprake functioneel zou zijn op elke bus. De minister antwoordde dat de meest recente bestemmingsaanduiders vooraan (lijnfilmen) op de bussen voorzien zijn van leds, die het technisch mogelijk maken de door De Lijn voorziene kleurconfiguraties weer te geven. 36% van het autobuspark is uitgerust met led-lijnfilmen; de verdere uitrusting gebeurt in functie van de noodzakelijke jaarlijkse vervanging van het busmaterieel.

LDD-parlementslid Reekmans vraagt de minister om extra nauwlettend toe te kijken op dit soort projecten van De Lijn, aangezien er bespaard zou worden en het hier toch gaat om dure randinvesteringen die essentieel noch dringend zijn.

Lees hier de schriftelijke vraag van Peter Reekmans.
Lees hier het antwoord van de minister.

Reacties op "De Lijn laat geld nog steeds rollen"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*