Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Opinies

De dove kleptocraten van Sabam

25/01/2011 13:44 - Opinie

Sabam is al jaren een staat in de staat, vergiftigd door de graaicultuur van een elitaire kleptocratie. Het alibi is de auteursrechten van de artiesten, maar in werkelijkheid is het een zelfreinigend mechanisme dat boven de wet staat omdat ze zelf hun wetten maken, en 'carte blanche' hebben om hun zakken te vullen.

De parlementaire werking kreeg er nooit vat op, ze wordt afgeblokt door de uitvoerende macht die gediend is met elke pestbelasting om de schatkist te vullen. Elke decibel of elke muzieknoot, van een notenbalk in het onderwijs, een kinderliedje in de kindercrèche tot muziek op de werkplaats, zijn een reden om hun tollenaars op pad te sturen. Geïnstitutionaliseerde verzuring.

"Nieuws is pas nieuws als de VRT dat beslist." Het is een oud citaat van Siegfried Bracke, maar BASTA en Neveneffecten hebben dit opnieuw bewezen. De vierde (democratische?) macht van de media en de journalistiek is al lang drie podiumplaatsen opgeschoven.

De wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht zijn ondergeschikt geworden aan de uitdragers van hun boodschap. De TV is de miskende wetgever van de wereld. Het Parlement mag kakelen, maar is een kip zonder kop. Infotainmentprogramma's hebben meer macht dan de Wetstraat.

Jean-Marie Dedecker

Reacties op "De dove kleptocraten van Sabam"

Meulebrouck Alain
25/01/2011 16:39
Sabam is inderdaad een privé-bedrijf... een prachtige weergave hoe het hier werkelijk is in dit land. Meer dan een referentie voor dit land.
Patriek Develtere
25/01/2011 15:00
Kom kom, Sabam is een privé-bedrijf. Een échte libertair zou dit toejuichen. En dat de media meer macht hebben dan het parlement, betekent dat de vrije markt sterker is dan de staat. Komaan Jean-Marie, herschrijven dit stuk!

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*