Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Coalitiepartners en oppositie unaniem in kritiek (Gazet van Antwerpen, 19/02/2011, p8)

19/02/2011 09:00 - Verschenen

Reacties van LDD naar aanleiding van de bewuste mail van minister Lieten.

LDD: "Rariteitenkabinet"

Lode Vereeck: "We sukkelen van het ene incident in het andere. Federaal hebben we nog altijd geen nieuwe regering, maar op Vlaams niveau zitten we met een rariteitenkabinet. De afkeer tussen N-VA en sp.a op federaal niveau leidt ook op Vlaams niveau tot onoverbrugbare tegenstellingen."

Gaet van Antwerpen
(DCA)
© 2011 Concentra

De Vlaamse regering heeft de rangen gesloten, maar of de plooien helemaal glad gestreken zijn is zeer twijfelachtig. Voor Philippe Muyters heeft het vertrouwen in Lieten "een knauw gekregen". Zijn partijgenoot Geert Bourgeois zegt dat de sp.a nu ook met dagen moet bewijzen achter het regeerakkoord te staan. De affaire krijgt nog een staartje in het Vlaamse parlement. Vlaams belang en Groen! eisen een actualiteitsdebat. Groen! en LDD koppelen daar de vertrouwensstemming aan.

Gazet van Antwerpen
(Dirk Castrel)
© 2011 Concentra

"Door de uitspraken van Lieten zijn de samenhang en de geloofwaardigheid van de regering volledig weg", stelt Lode Vereeck (LDD) vast.

Het Laatste Nieuws
(Jan Segers)
© 2011 De Persgroep Publishing

Behalve op commentaar van de regeringspartijen, mag minister Lieten ook rekenen op een spervuur in het Vlaams Parlement volgende week. LDD en Vlaams Belang eisten al haar aftreden, net als CD&V-volksvertegenwoordiger Carl Decaluwé. "Lieten is misschien een goede socialistische netwerkster, maar misschien moet ze beseffen dat ze niet geschikt is voor de politiek", meent Decaluwé. Volgens oppositiepartijen Groen! en Open Vld is het nu wel bewezen dat de Vlaamse regering "met spuug en plak" aan elkaar hangt en "visie noch project" heeft.

De Morgen
(MJ)
© 2011 De Persgroep Publishing

Reacties op "Coalitiepartners en oppositie unaniem in kritiek (Gazet van Antwerpen, 19/02/2011, p8)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*