Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Btw-verhoging op digitale televisie: schandalig!

18/03/2011 11:16 - Persbericht

Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen (LDD) vindt de beslissing om op digitale televisie een btw-verhoging door te voeren ronduit schandalig.  Op het moment dat de meerderheid van de bevolking is overgeschakeld op digitale televisie komt de federale regering als een 'fiscale roofridder' langs om haar deel op te eisen.

Het lijkt er in ieder geval op dat de federale regering gewacht heeft met het doorvoeren van deze btw-verhoging tot wanneer er voldoende mensen op digitale televisie zijn overgeschakeld,... zodat het invoeren van deze taks genoeg kon opbrengen voor de federale schatkist. Mocht men dit bij het prille begin van digitale televisie gedaan hebben, keken we waarschijnlijk nu niet massaal digitaal.

"Nu digitale televisie maatschappelijk verankerd is, lijkt de tijd rijp om de belastingen te verhogen omwille van de ruime dekkingsgraad,... ronduit schandalig!." vindt Verstrepen.

Reacties op "Btw-verhoging op digitale televisie: schandalig!"

jozef vernaeve
18/03/2011 11:48
We leven in een maatschappy waar de lobbies vooral zorgen voor zichzelf en dit vooral op de kap van de burger. Wanneer gaan we nu eindelijk eens mensen in de politiek krijgen die de moed hebben om hun eigen stal uit te mesten zodat we weer tot redelijke uitgaven komen voor onze volksvertegenwoordiging en wanneer krijgen we dan politici niet meer ten dienste van hun lobby die ze gewoon omvormen als regelgevers die alleen denken aan hun broodheer. Dit alles maakt van de burger de echte melkkoe . Zwijg en geef je melk af , maak misschien ook van de maatschappij een gewoon slachthuis waar we om onze kogel mogen gaan wanneer het de heren past.
Achilles Van Heugten
18/03/2011 11:29
De verhoging van 12 naar 21 % is de omgekeerde wereld. Moest de regering van "aflopende" zaken daarentegen het analoge tarief naar 12 % brengen zou de huidige ongelijkheid ook opgeheven zijn.

Mvg,

A. Van Heugten

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*