Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

In het nieuws

Bourgeois en Muyters fel bekritiseerd in vlaams parlement.

07/07/2010 11:00 - In het nieuws

N-VA'ers Geert Bourgeois en Philippe Muyters hebben woensdag opnieuw de eed afgelegd in het Vlaams parlement. Beide ministers kregen flink wat kritiek te slikken. De oppositiepartijen verlieten het halfrond.

Bourgeois en Muyters waren eerder opgestapt om beëdigd te kunnen worden in respectievelijk de Kamer en de Senaat.

Sven Gatz (Open Vld) bestempelde het jobhoppen van het duo als "een absoluut dieptepunt voor het Vlaams parlement en de politiek in het algemeen".

Geloofwaardigheid

Kersvers LDD-voorzitter Lode Vereeck zag eveneens een "beschamende vertoning" en vond dat N-VA voortaan beter voor "Nieuw-Vlaamse Arrivisten" stond.

Kris Van Dijck, fractieleider van N-VA, begreep de hele heisa niet. Hij verwees naar oude wetsvoorstellen, waarvan ook eentje van Bourgeois, om deze carrousels onmogelijk te maken. "Waar waren die partijen toen die nu zo hoog van de toren blazen?", zei hij.

Minister-president Kris Peeters (CD&V) meent dat de geloofwaardigheid van de politieke een flinke knauw heeft gekregen door het jobhoppen van zijn ministers. Hij wil dan ook regels die gelijkaardige situaties in de toekomst uitsluiten. Vlaams Belang, LDD en sp.a willen daar niet van weten. Zij eisen enkel "politiek fatsoen".

(c) Gazet van Antwerpen