Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Boudewijn Bouckaert over Bart de Wever: "Intellectueel zijn er veel bruggen tussen ons" (De Standaard, 04/05/2011, pagina 6)

04/05/2011 11:18 - Verschenen

Professor Boudewijn Bouckaert, Vlaams parlementslid LDD: "Het is niet omdat De Wever hier met Dalrymple op het podium mag, dat ik overstap naar de N-VA."

Een denktank van een LDD'er die de laudatio voor z'n prijs laat uitspreken door de voorzitter van een concurrerende partij en bovendien zijn boekje promoot, het gebeurt niet elke dag. Het is een publiek geheim dat Boudewijn Bouckaert veel sympathie koestert voor de N-VA en voorzitter Bart De Wever.

Ruiken we daar een toenadering van LDD tot de N-VA? Uw partij heeft, om het eufemistisch uit te drukken, niet de wind in de zeilen.

'U hoeft in mijn vraag aan Bart De Wever om Theodore Dalrymple te becommentariëren geen partijpolitieke strategie te zien. Ik ben een conservatief-liberaal politicus en op intellectueel politiek vlak zijn er veel bruggen tussen ons. Maar ik doe dit niet om partijen met elkaar te verbinden.

'Wij zorgen er gewoon voor dat de denkende elites bruggen slaan. En er zijn wel meer banden. Er zijn in het Europese parlement goede contacten tussen de N-VA en de conservatieve fractie, waar LDD toe behoort.'

Maar op enkele overlopende LDD'ers zit N-VA niet te wachten?

'Op partijpolitiek vlak liggen de zaken inderdaad anders. Ik denk niet dat de N-VA nu vragende partij is om een partij over te nemen.'

En uzelf? U bent gepokt en gemazeld in de Vlaamse Volksbeweging.

'Ik heb nu geen plannen om een stap te zetten. Mijn positie in het Vlaams Parlement bemoeilijkt dat ook. Ik doe mijn werk als oppositielid. Dat betekent dat ik ook kritiek lever op de N-VA. Bijvoorbeeld voor het onderwijsbeleid maakt de N-VA totaal geen verschil. Onderwijs is de speeltuin van de socialisten en de N-VA laat die zomaar doen. Ook in sommige andere dossiers zien we dat.'

 

Reacties op "Boudewijn Bouckaert over Bart de Wever: "Intellectueel zijn er veel bruggen tussen ons" (De Standaard, 04/05/2011, pagina 6)"

Etienne VINCENT
04/05/2011 20:00
Indien Anthony A. M. Daniels, alias Theodore Dalrymple, alias Edward Theberton, alias Thursday Msigwa de belgische nationaliteit zou hebben en samen aan het NVA-project zou kunnen deelnemen, zouden veel linkse rakkers hun ogen wellicht moeten openen voor zoveel professionalisme qua inzicht in de socio-economische problemen waar België en in het bijzonder Vlaanderen, Brussel en Wallonië staan. Trouwens Dalrymple is een boegbeeld in het definiëren en juist inschatten van economische, financiële en sociale problematiek. Niet voor niets is en blijft hij een boegbeeld op filosofisch-politiek vlak. Geef ons in Vlaanderen 5 Dalrymples en de linksen ( zowel groen als rood) mogen opkrassen, trouwens ook de pseudo linkse liberalen want slechts enkele Open-VLD'ers blijken nog het echte liberaal gedachtegoed na te streven.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*